Lauri Teder • 28. juuni 2018 • 1 min
Jaga lugu:

Amazon ostab ravimimüüja

Foto: Scanpix / Reuters

Internetikaubanduse liider Amazon sisenes neljapäeval USA retseptiravimite turule, teatades, et omandab e-apteegi PillPack.

Nii jae- kui retseptiravimite müügi ja tarnega tegelev PillPack pole Wall Streetile sugugi võõras firma - alles aprillis kaalus pea 1 miljardi dollari suurust ostutehingut ka poekett Walmart. Amazoni samm on seevastu jätk jaanuarikuisele uudisele, et firma kavatseb luua ühisettevõtte koos Warren Buffeti kontserni Berkshire Hathaway ning pangagrupi JPMorgan Chase'iga ning asuda võitlema Ühendriikide kõrgete ravimihindade vastu.

Tollasest hoiatusest hoolimata reageeris meditsiinisektor teatele küllaltki suure ehmatusega: USA apteegikettide omanike CVS Healthi ja Walgreens Boots Alliance'i aktsiad langesid kauplemispäeva sulgemise ajaks vastavalt 6,10% ja 9,90%. Odavnesid ka ravimite jaemüüjad McKesson (-6,12%), Cardinal Health (-4,84%) ja AmerisourceBergen (-4,14%).

Tehingu hinna ja üksikasjade osas loodetakse kokkuleppele jõuda selle aasta teises pooles.

Enam kui 800 miljardi dollari suuruse turuväärtusega Amazon kallines neljapäeval 2,47%. Väärtpaberi hinnale annab hoogu ka firma äsja avalikustatud uus kaubaveo programm.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt