Pille Ivask • 11 juuli 2018
Starbucksi topsid  Foto: Reuters/Scanpix

Starbucks kehtestab brittidele kohvitopsimaksu

Starbucks alustab Suurbritannias nii-öelda topsimaksuga, et utsitada inimesi kohvipoodi tulema oma tassi või topsiga, vahendab CNBC.

Uuendusega alustatakse juba 26. juulil ning kohvipoe külastajad peavad pabertopsi eest juurde maksma 5 penni ehk umbes 6 senti. Esialgu plaanib Starbucks kohvitopsimaksuga katsetada kolm kuud. Praeguse seisuga saavad oma topsi kaasa võtnud kliendid kohvijoogi pealt 25 penni soodustust.

Starbucks loodab, et kohvitopsimaks aitab vähendada pabertopside kasutamist. „Me loodame, et see aitab klientidel topside kasutamise üle mõelda nii, nagu see on olnud kilekottidega,“ kommenteeris Starbucksi Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika osakonna president Martin Brok.

Nädala alguses teatas Starbucks, et loobub 2020. aastaks kõikides oma kohvikutes plastkõrtest. Plastist kõrred asendatakse uute kõrrevabade ning pärast kasutamist ringlusse võetavate topsikaantega ning alternatiivsest materjalist kõrtega.

Starbucksil on 28 000 kohvikut üle terve maailma, neist 950 Suurbritannias.

Hetkel kuum