Leedu börsifirma ostis Moldova suurimas pangas osaluse

Foto: Reuters
Mait Kraun • 2. oktoober 2018 kell 12:39

Rahvusvaheline konsortsium, mis koosnes Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupangast (EBRD), Invalda INVL-st ja Horizon Capitalist, võitis oksjoni Moldova suurimas kommertspangas Moldova-Agroindbankis (MAIB) suurosaluse omandamiseks.

Konsortsium tegutsev Suurbritannias registreeritud HEIM Partnersi kaudu ning oksjoni käigus omandati 41,09 protsenti Agroindbankist (MAIB).

See on osa Moldova püüdlustest reformida riigi pangandussektorit. „Valitsus näitas tugevat poliitilist tahet pangandussektori korrastamiseks. Nad võtsid vastu julge otsuse, et MAIBi müüki toetada,“ ütles ERB finantsinstitutsioonide tegevdirektor Francis Malige.

„See tehing on Leedu äri poolt märkimisväärne investeering Moldovasse. Oleme enesekindlad, et rahvusvaheline konsortsium aitab Moldova pangandussektorisse tuua lääne pankade juhtimise standardid,“ ütles Invalda INVLi president Darius Šulnis.

Leedu holdingettevõte Invalda, mis on noteeritud ka Vilniuse börsil, omab HEIM Partnersis 37,5protsendilist osalust.

Hetkel kuum