Kiibitootjad ja kaevurid – elektriautobuumi võitjad

Tänavu jaanuaris ostis Toyota 15% Argentiinas liitiumi kaevandavast ettevõttest Orocobre.  Foto: Orocobre
Aivar Õepa • 5 detsember 2018
Börsiuudised
Ainult tellijale

Autokontsernide investoreile halle karvu toov elektriautorevolutsioon rõõmustab nende kolleege, kes on panuse teinud kiibi- ja akutööstusele ning liitiumikaevandajatele.

Aastaks 2030 kasvab praegu kolme miljoni autone elektriautode eskaader üle maailma 53 miljoni autoni, prognoosib Jaapani panga Nomura analüütik Romit Shah. See tähendaks keskmist 23% kasvu aastas. Shahi kolleegid teistest pankadest on pakkunud keskmisi aastakasve tagasihoidlikust kümnest protsendist ambitsioonika 30 protsendini. Kuid ka kõige tagasihoidlikum hinnang kätkeb endas elektriautode hulga kümnekordistumist planeedil Maa järgmise kümne aastaga.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum