Viivika Rõuk • 29. september 2019 kell 12:42
Börsiuudised
Ainult tellijale

Suurriikide konfliktis löödi lauale uus ähvardus. "Kui see tõeks saab, on asi halb."

Hiina ja USA vaheline kaubandussõda inspireerib ka tänavakunstnikke. Itaalias Milanos on tänavakunstnik TvBoy joonistanud seinale pildi, kus Hiina president Xi Jinping (vasakul), kes hoiab käes iPhone'i, suudleb USA president Donald Trumpi, kellel on omakorda käes Hiina tootja Huawei telefon. Kahe suurriigi leppimist ei paista tegelikult veel kuskilt.  Foto: AFP/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi kabinet arutab, kas ja kuidas piirata USA investorite, näiteks pensionifondide raha liikumist Hiinasse ning kas oleks võimalik Hiina firmade aktsiad USA börsilt sootuks eemaldada.

Kui USA ähvardus tõeks saab, on asi halb, leiavad Bloombergi küsitletud analüütikud. Üksnes reedel avaldatud uudise peale langes laiapõhjaline S&P 500 indeks 0,53%, Dow Jones indeks 0,26% ning Nasdaqi indeks 1,13%. USA börsil kaubeldavad Hiina aktsiad kukkusid järsult: näiteks Alibaba aktsia hind langes 5,2%, Baidu aktsia 3,7% ning JD.comi aktsia 6%.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum