Kaspar Allik • 9. aprill kell 14:04
Börsiuudised
Ainult tellijale

Stress rahaturul on viinud euribori kiire kasvuni

Kuigi praeguseid kodulaenuvõtjaid mõjutab ainult nullist kõrgem euribor, on veel piisavalt neid kodulaene, mille praegune euribori tõus kallimaks on teinud.   Foto: Andras Kralla

Siinsetele kodulaenudele sisendiks olev kuue kuu euribor on viimase kuu jooksul märkimisväärselt kallinenud, peegeldades ühelt poolt oluliselt kasvanud krediidinõudlust ning teisalt pankade kartlikkust eesootava ees.

Kui veel 12. märtsil oli kuue kuu euribor -0,447%, siis natuke rohkem kui kuu ajaga on kommertspankade vaheline raha laenamise hind kallinenud enam kui kaks korda, -0,196% peale. Viimati oli kuue kuu euribor nii kõrge 2016. aastal.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum