Allan Rajavee • 8. august kell 15:00
Börsiuudised
Ainult tellijale

Buffetti konglomeraat kaotas teises kvartalis miljardeid dollareid

Berkshire Hathaway juht Warren Buffet.   Foto: Reuters/Scanpix

Warren Buffetti juhitud Berkshire Hathaway korraldas mais ja juunis tagasi 5,1 miljardi dollari väärtuses ettevõte aktsiaid ja suurendas aktsiate müügiga ettevõtte rahareservi. Samas pidi Buffetti ettevõte allahindama Berkshire'i ajaloo suurima tehinguga soetatud ettevõtte Precision Castparts varasid ja konglomeraadile kuuluvate ettevõtete kogu käive langes 43 protsenti.

Berkshire soetas ainuosaluse peamiselt lennundushiidudele nagu Boeing ja Airbus metallkomponente tootva USA ettevõtte 2016. aastal 37 miljardi dollari eest, kuid pidi tänavu teises kvartalis ettevõtte varade väärtust allahindama 9,8 miljardi dollari võrra, mis moodustas enamuse kokku 10,9 miljardi dollari suurusest allahindlusest, vahendavad Reuters, CNBC ja Bloomberg.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum