Janeli Ruusmann • 16. detsember 2020 kell 10:49
Börsiuudised
Ainult tellijale

Euroopa Keskpank sulatab pankade dividendimaksed

Investorid hakkavad järgmisel aastal saama taas pankade dividendimakseid.  Foto: Imago Images / Scanpix

Euroopa Keskpank (EKP) teatas teisipäeval, et laenuandjad saavad pärast üheksa kuud kestnud keeldu järgmisel aastal dividendimaksed piiratud kujul taaskäivitada, ja käskis pankadel pandeemia põhjustatud majanduskriisi tõttu olla ettevaatlik boonuste osas, vahendab The Wall Street Journal.

EKP samm tuli peale seda, kui Bank of England möödunud nädalal keelu tühistas. Aasta alguses majandust tabanud koroonakriis sundis enamikku pankasid reguleerivaid asutusi piirama pankade dividendimakseid ja aktsiate tagasiostu.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum