Merit Pärnpuu • 18 november 2019
Erilehed
Ainult tellijale

Portree: väikelinna tüdrukust kosmopoliidiks

Maaja Kronberg Eesti alalise esinduse sekretärina Euroopa Nõukogu juures.  Foto: Veronika Mets

Maaja Kronberg (54) on ilmekas näide, kuidas julge pealehakkamisega võib veel keskeaski teha kannapöörde ja asuda elama riiki, mille keeltki ei valda. Tagantjärele selgub, et ajalehekuulutuse peale Euroopa organisatsioonide keskusesse Strasbourgi koduõpetajaks minek ei saanud olla juhus, vaid hoopis saatus, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmunud erileht "Sekretär".

Võõrsil olles on Maaja algusest peal olnud oma põhitöö kõrvalt aktiivselt seotud ka Strasbourgi Eesti kogukonnaga: olnud seltsi „Eesti kool Strasbourgis“ sünni juures, andnud eesti keele tunde, hoidnud kohalike eestlaste lapsi, aidanud segaperedest lastel säilitada eesti keele oskus ja nüüd õpetab täiskasvanutele eesti keelt võõrkeelena. Ise võtab ta seda kui hobi, mis on jäänud temaga pärast 20 pikka aastat töötamist õpetajana kodumaal.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum