Tiina Toomet • 24. märts kell 16:46
Erilehed
Ainult tellijale
Dogi on ideaalne kaaslane ka väikekorteris.  

Millist tõugu koer sobib linnakorterisse

Koer ei pea elama tingimata maal ja eramajas. Enamik koertest saab ka korteris hakkama, kirjutab tunnustatud loomaarst Tiina Toomet Äripäeva tellijatele ilmunud ajakirjas Sisustaja.

Tõud, keda mitte mingil juhul ei soovitata korteris pidada, on mastifid, bernhardiin, Newfoundlandi koer, kesk-aasia lambakoer, lõuna-vene lambakoer, kaukaasia lambakoer, verekoer ja kõik laikalaadsed koerad. Aga näiteks dogi, hoolimata oma hiigelkasvust, võib olla väga edukalt korterikoer ka väikeses elamises. Enamasti eelistatakse pisemas korteris siiski mõnd väiksemat tõugu, nagu pekingi paleekoer, bostonterjer ja bedlingtoni või border terjer, grifoon, corgi, chihuahua, Yorkshire'i terjer või taks. Taksi puhul on muidugi suur vahe, kas on tegemist tööliini taksiga, kellesse on aastate jooksul aretatud tugev jahiinstinkt ja kes võib korteri igavusest laiali lammutada. Või on tegu seltsikoeraks aretatud taksiga, kes saab linnakorteris hästi hakkama. Korteri suurusest on palju olulisem omaniku soov ja viitsimine koeraga piisavalt jalutada ning talle tegevust pakkuda.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum