Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Investor Toomas: käisin raharokki kuulamas

  Robert KiyosakiFoto: Andres Haabu, Äripäev

  Täna toimus Saku suurhallis Edu Akadeemia korraldatud Wealth Forum, kus astusid üles maailmakuulsad kõnelejad. Kuna tegemist tundus huvitava üritusega, otsustasin ka kohale minna.

  Tegemist oli rokk-kontserdi laadse sündmusega, kuhu peale minu oli kogunenud veel üle 3000 inimese. Peaesineja Robert Kiyosaki ja ka teised esinejad rääkisid motiveerivaid lugusid, kuidas neist on tänu töökusele ja ambitsioonidele saanud need, kes nad täna on. Tee sinna pole olnud kerge ning seetõttu oli huvitav kuulata, kuidas tuldi toime kaotusvaluga, ei-ütlemiste ja läbikukkumistega.
  Tähtis pole see, kust alustad, vaid see, kus lõpetad
  Esimene kõneleja Asel Sydyakova rääkis sellest, kuidas ta elu algas Kõrgõzstani vaeses külas, ta ei osanud inglise keelt, kuid tahtis minna läände elama. Nooruses olid tema mõjutajateks Hollywoodi filmid ja MTV ning ta uskus, et läänes on tema elu ka samasugune. Paraku pidi ta alguses pettuma, sest sattus hoopis Londoni restorani nõudepesijaks, kus teenis ainult 140 naela nädalas, mis on Inglismaal väga tagasihoidlik palk. Oma töökohal kuulis ta inimesi kurtmas, kui halb elu on. Ta hakkas mõtlema, et kas elu ongi siis selline nagu kurdetakse või peaks see hoopis olema niisugune, nagu ta ise ette kujutab. Erinevalt teistest, kellega ta koos töötas, põles temas kirg saada edukaks ja rikkaks. Tal polnud alguses küll ideid, kuid just tänu kirele suutis ta läbi lüüa.
  Nüüd saab ta kõigiga jagada oma kogemust ja see näitab, et kui sinus on kirge, aga sa ei tea veel teed, kuidas oma unistusteni jõuda, siis ära anna alla.
  Teiste edulugu inspireerib
  Meeldiv oli kuulata teiste inimeste edulugusid ja seda, kuidas neil on hästi läinud. Kahju ainult, et selliseid eduüritusi Eestis nii vähe toimub, sest argielus kipume töösse uppuma ja unustama oma unistusi.
  Samas annavad teiste edulood inspiratsiooni järgida omaenda ambitsioone ja südame häält. Igapäevaelus võib väline kära ja negatiivsus selle summutada. Siis võibki tunduda, et elu on hall ja kõik ümberringi negatiivne.
  Oled ise oma finantsheaolu sepp
  Ürituse üheks põhisõnumiks oli minu arvates see, et igaüks on oma rahalise heaolu sepp ja paljud asjad sõltuvad eelkõige meie valikutest ning mõttemaailmast. Me kõik teame lugusid lotovõitjatest, kes lõpetavad vaestena ja vaestest, kes lõpetavad miljonäridena. See näitab, et kõik sõltub mõtlemisest. Inimesed rikastuvad ka majanduskriisi ajal, seetõttu ei ole oluline, mis meie ümber või majanduses toimub. Palju on ikkagi meie endi teha.
  Mul endalgi on õnnestunud oma portfelli väärtust mitmekordistada ja loodetavasti suudan kedagi inspireerida alustama investeerimist ja isikliku finantsheaolu rajamist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Soovime edu võitluses “aatemeestega”
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tesla kaalub tehase loomist Kanadasse
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Läti saab Rail Balticule sõjalise liikuvuse raha
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Väike-Maarja suurim maja leidis ostja
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.