investor Toomas • 2 november 2016
Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Ideaalne hetk investeerida Ericssoni?

Ericssoni aktsionärid on tänavu kandnud valusaid kaotusi.
Ericssoni aktsionärid on tänavu kandnud valusaid kaotusi.  Foto: EPA

Lugeja kirjutas mulle ja küsis, kas nüüd oleks paras aeg osta Rootsi telekomifirma Ericssoni aktsiat, mis on aasta algusest kukkunud üle 40%.

Tegelikult on see mõte mul endal ka peast läbi käinud.

Kui Ericsson enne kolmanda kvartali tulemusi kasumihoiatuse andis, kukkus aktsia ühe päevaga üle 20%. Kui kvartalinumbrid välja tulid, oli pilt veel süngem – kõik nooled näitasid alla ja languses olid kõik suuremad turud ja tootegrupid. Firma teatas, et võrguseadmete segmendis on kehv aeg, oodatakse uue põlvkonna tehnoloogiat ja vanasse enam palju ei investeerita.

Sellest poleks midagi – telekomisektor ongi tsükliline tegevusala –, kui firmal oleks tugev juht ja selge strateegia. Aga siin ongi konks. Ericssonile ei suudetud kaua aega juhti leida ja kui lõpuks Börje Ekholmi nimi välja hõigati, võttis börs uudise vastu pika hambaga. Tugeva languse järel tugevat põrget ei tulnud. Ilmselt oodati „värskemat“ nime.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt