• Jaga lugu:

  Branson: ettevõtetel on kohustus maailma paremaks muuta

  Richard Bransoni karismaatiline isiksus ja juhtimisstiil kumab läbi kõigist tema ettevõtte Virgini tegemistest ja on kujundanud selle firma näo.

  Oma raamatus “Virgini viis” kirjeldab Branson, mida ta juhtimises ja elus üldse tähtsaks peab ning mis on talle tegelikult edu toonud.

  “Virgini viis” ilmus Äripäeva raamatuklubis 20. aprillil. Vaata lisaks: pood.aripaev.ee/virgini-viis

  Järgige oma unistusi ja tehke asi lihtsalt ära. Te elate palju paremat elu, kui lihtsalt teete asja ära ja järgite oma kirge. Inimesed, kes julgevad oma aega kulutada selle peale, mida nad armastavad, on tavaliselt need, kes oma elu kõige rohkem naudivad. Need on ka inimesed, kes on julgenud riskida ja oma unistusi järgida.
  Muutke maailm positiivsemaks ja tehke midagi head. Kui te ei muuda teiste inimeste elu paremaks, siis te ei peaks äris osalema. Ettevõtetel on kohustus maailma paremaks muuta nii oma töötajate, klientide kui ka kõigi teiste jaoks. Hämmastav on see, et heateod on head ka ärile, seega, mida te veel ootate?
  Uskuge oma ideedesse ja saage parimaks. Kirglik usk oma ärilistesse ja isiklikesse eesmärkidesse võib olla see, mis otsustab selle, kas saate edukaks või kukute läbi. Kui teie ise ei ole uhked selle üle, mida te teete, kuidas peaks siis keegi teine seda olema? Ärge laske end kaasa tõmmata pimesi kasumi ja kasvu jahtimisse. Keskenduge sellele, et olla parimad kõiges, mida teete, ja kui soovite, tuleb ka kõik ülejäänu.

  Seened võivad kasvada ka siis, kui neid hoitakse pimedas ja toidetakse sõnnikuga, aga inimeste puhul see ei toimi.

  Richard Branson
  Lustige ja hoolitsege oma meeskonna eest. Lust on iga eduka ettevõtmise kõige tähtsamaid – ja alahinnatumaid – komponente. Kui te ei lusti, on tõenäoliselt aeg see tegevus lõpetada ja proovida midagi muud.Kui teie meeskonnaliikmed on kaasatud, lustivad ja hoolivad siiralt inimestest, naudivad nad oma tööd rohkem ja teevad seda paremini – nii lihtne see ongi. Leidke inimesed, kes näevad teistes pigem head, eelistavad kiitust kriitikale ja armastavad seda, mida teevad.
  Ärge andke alla. Iga seikluse puhul, mille olen kunagi ette võtnud – nii ettevõtte loomise, kuumaõhupalliga ümber maailma sõitmise kui ka paadiga ookeani ületamise puhul –, on olnud hetki, mil kõige kergem olnuks asi pooleli jätta ja minema kõndida. Kui lihtsalt hambad risti surute ning ikka ja jälle uuesti proovite, võite hämmastuda selle üle, mida kõike suudate saavutada.
  Kuulake, tehke palju märkmeid ja seadke uusi sihte. Kuulake rohkem ja rääkige vähem. Tehke märkmeid – palju märkmeid. Kui te ei kirjuta enda (ja teiste) spontaanseid ideid üles, võivad need järgmisel hetkel kadunud olla. Koostage nimekirju, et oma eesmärkides järge pidada.Te märkate üllatusega, milliseid probleeme võib kuulamise kultuuri abil lahendada.
  Elunautija Branson osales Chicago Bullsi ja Atlanta Hawksi vahelisel NBA korvpallimatšil meelelahutusprogrammis - inimbowlingus.Foto: EPA

  Suurbritannia ettevõtja.

  Tuntud Virgini kaubamärgi järgi, mis sai alguse Bransoni 1972. aastal asutatud plaadipoodide ketist Virgin Megastores.

  Tänapäeval kuulub Richard Bransoni asutatud konglomeraati Virgin Group ettevõtteid peaaegu igast valdkonnast. Nende seas on mitu lennukompaniid, sealhulgas Virgin Atlantic Airways; kosmoseturismi plaaniv Virgin Galactic; Vormel 1 meeskond Virgin Racing; lisaks hulk meelelahutustööstuse, kirjastamise, turismi, side ja toiduainetööstuse alal tegutsevaid firmasid.

  Delegeerige ja veetke rohkem aega perega. Delegeerimine on üks tähtsamaid kunste, mille iga ettevõtja peab omandama. Palgake inimesi, kes kompenseerivad teie nõrku külgi – kui leiate inimesed, kes tegelevad sellega, mida te ise ei oska, saate edaspidi keskenduda tuleviku planeerimisele. See annab ka vaba aega perekonna jaoks, mis on tegelikult kõige olulisem asi üldse. Lisaks ärge unustage küsida oma pereliikmete arvamust, enne kui panete töösse mõne suure idee.
  Lülitage sülearvuti ja iPhone välja ja vedage oma tagumik õue. Selle asemel et kogu oma elu ekraani taga veeta, lülitage ennast regulaarselt sellest välja ja minge päriselu keskele. Alustage tagaaiast ja avardage seejärel tasapisi oma vaatevälja. Elu ei ole peaproov. Aega ei tohi kaotada, kui maailmas on nii palju kütkestavaid inimesi, kellega kohtuda; põnevaid seiklusi, millest osa võtta; ja rahulolu pakkuvaid väljakutseid, mida vastu võtta.
  Suhelge, tehke koostööd ja suhelge veel. Tehke asi lihtsaks, lolli­kindlaks ja eelkõige järjepidevaks. Seened võivad kasvada ka siis, kui neid hoitakse pimedas ja toidetakse sõnnikuga, aga inimeste puhul see ei toimi.Tuletage meelde Steve Jobsi ja Pixari piazza’t: rajage avatud töökeskkond, mis meelitab inimesed suhtlema ja oma visioone teistega jagama.
  Tehke seda, mida armastate, ja pange kööki diivan. Seni, kui teid ümbritsevad inimesed, keda armastate, ja te teete seda, mida armastate, pole õigupoolest vahet, kus te seda teete. Kui me oleme Kariibi merel Neckeri saarel, veedame tavaliselt suurema osa ajast köögis. Lisage sellele veel magamistuba ja armastatud inimene ning teil polegi palju rohkemat tarvis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Nafta hind on täna tõusu jätkamas
Nafta hinnatõus on täna jätkumas, eelmisel nädalal tõusis tooraine hind juba kaheksandat nädalat järjest, sest globaalne energiaturu kriis suurendab enne talve nõudlust, vahendab Bloomberg.
Nafta hinnatõus on täna jätkumas, eelmisel nädalal tõusis tooraine hind juba kaheksandat nädalat järjest, sest globaalne energiaturu kriis suurendab enne talve nõudlust, vahendab Bloomberg.
Kas tõesti mõjutab alateadvus era- ja äritegevust?
See on olnud juba sajandeid huviorbiidis, et kuidas ja millest edukus ning saavutused sõltuvad. Kõik on teadus! Nii nagu matemaatika on teadus, nii on ka äritegemine teadus, nii nagu matemaatika põhineb kindlatel alustel, nii põhineb ka äritegemine oma kindlatel alustel. See ei ole midagi uut.
See on olnud juba sajandeid huviorbiidis, et kuidas ja millest edukus ning saavutused sõltuvad. Kõik on teadus! Nii nagu matemaatika on teadus, nii on ka äritegemine teadus, nii nagu matemaatika põhineb kindlatel alustel, nii põhineb ka äritegemine oma kindlatel alustel. See ei ole midagi uut.
Lemmikuhoidja Laura: see on mu unistuste töö!
Loomaarmastaja Laura Vilbaste täitis turul tühja koha ja hakkas pakkuma lemmikloomade hoidmise teenust. Vilbaste loodab, et ta teenusest kasvab ühel päeval välja põhikohaga töö.
Loomaarmastaja Laura Vilbaste täitis turul tühja koha ja hakkas pakkuma lemmikloomade hoidmise teenust. Vilbaste loodab, et ta teenusest kasvab ühel päeval välja põhikohaga töö.