• Jaga lugu:

  Harry Tuul: vaikimine on kallis lõbu, kuid pole kuld

  Aastale tagasi vaadates kangastub, et Eestis kipuvad eelkõige poliitikud, aga ka ametnikud, juhinduma nuhkide lemmikvanasõnast – rääkimine hõbe, vaikimine kuld.

  Suve hakul kirjutasin, et külamehed konnatiigis tegid sääsest elevandi. See oli siis, kui riigikogulased kemplesid kirglikult maamaksu kaotamise pärast, saates ka toimetustesse arvukalt selleteemalisi artikleid. Samal ajal rahaliselt enam kui sada korda olulisemal ja kogu Euroopat puudutaval võlakriisi ja abipakettide teemal riigikogu suve jooksul ei kohtunud. Tagatubades aeti rind kummi ja oldi uhked, et teema ei tõstatunud enne kevadisi valimisi. Vastavasisulisi artikleid tuli aga poliitikutelt nädalate viisi manguda ja lausa nõuda. Lõpuks arutas riigikogu seda olulise küsimusena alles jõulu eel detsembris! Eks ta ole.
  Kuid vaikimisi-mentaliteet ilmneb ikka ja jälle. Just vaikides, ilma igasuguste põhjenduste ja selgitusteta vangerdas IRLi kuuluv majandusminister Juhan Parts suvel riigiettevõtete nõukogude liikmeid, kellest õhkus huvide konflikti. Samuti vaikides üritas Reformierakonna ideoloog Rain Rosimannus, kandes Rait Maruste kuube, suruda läbi erakondade täiendava rahastamise riigieelarvest nn DASA varjus. Ja vaid vaikus kostab ka siis, kui Poola otsustas loobuda kaasosalusest Leedu tuumaelektrijaama rajamises, kuhu Eestigi on otsustanud panustada. Vaikivad nii majandusminister, peaminister kui ka Eesti Energia juhtkond.Vaikimine läheb meile kalliks maksma, kuid ta pole kuld.
  Autor: Harry Tuul, Harry Tuul
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Jaan Härms: hakkame juba restoranis koroonapassi nõudma
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
FED: Liigume toetuste vähendamise suunas
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Tallinki konkurent paneb Lätti suurema praami käima
Rootsi laevafirma Stena Line paneb Ventspilsi ja Nynäshamni vahet käima kaks uut parvlaeva.
Rootsi laevafirma Stena Line paneb Ventspilsi ja Nynäshamni vahet käima kaks uut parvlaeva.
Suur intervjuu: kriis näitas, et ei tohi inimesi oma hirmudega üksi jätta
See kriis näitas, et inimesi ei tohi jätta üksi oma kahtluste ja hirmudega, rääkis Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere, kelle hinnangul juhiti Eestis koroonakriisi üldiselt päris asjalikult.
See kriis näitas, et inimesi ei tohi jätta üksi oma kahtluste ja hirmudega, rääkis Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere, kelle hinnangul juhiti Eestis koroonakriisi üldiselt päris asjalikult.