Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Harry Tuul: vaikimine on kallis lõbu, kuid pole kuld

  Aastale tagasi vaadates kangastub, et Eestis kipuvad eelkõige poliitikud, aga ka ametnikud, juhinduma nuhkide lemmikvanasõnast – rääkimine hõbe, vaikimine kuld.

  Suve hakul kirjutasin, et külamehed konnatiigis tegid sääsest elevandi. See oli siis, kui riigikogulased kemplesid kirglikult maamaksu kaotamise pärast, saates ka toimetustesse arvukalt selleteemalisi artikleid. Samal ajal rahaliselt enam kui sada korda olulisemal ja kogu Euroopat puudutaval võlakriisi ja abipakettide teemal riigikogu suve jooksul ei kohtunud. Tagatubades aeti rind kummi ja oldi uhked, et teema ei tõstatunud enne kevadisi valimisi. Vastavasisulisi artikleid tuli aga poliitikutelt nädalate viisi manguda ja lausa nõuda. Lõpuks arutas riigikogu seda olulise küsimusena alles jõulu eel detsembris! Eks ta ole.
  Kuid vaikimisi-mentaliteet ilmneb ikka ja jälle. Just vaikides, ilma igasuguste põhjenduste ja selgitusteta vangerdas IRLi kuuluv majandusminister Juhan Parts suvel riigiettevõtete nõukogude liikmeid, kellest õhkus huvide konflikti. Samuti vaikides üritas Reformierakonna ideoloog Rain Rosimannus, kandes Rait Maruste kuube, suruda läbi erakondade täiendava rahastamise riigieelarvest nn DASA varjus. Ja vaid vaikus kostab ka siis, kui Poola otsustas loobuda kaasosalusest Leedu tuumaelektrijaama rajamises, kuhu Eestigi on otsustanud panustada. Vaikivad nii majandusminister, peaminister kui ka Eesti Energia juhtkond.Vaikimine läheb meile kalliks maksma, kuid ta pole kuld.
  Autor: Harry Tuul, Harry Tuul
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vandeadvokaat ühistranspordist: alarahastuse vältimine on riigi vastutus
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
SAF Tehnika kasum kasvas aastaga poole võrra
Riia börsil noteeritud sidetehnikatootja SAF Tehnika teenis juunis lõppenud majandusaastal aktsia kohta 2,01 eurot kasumit, mis on 53% enam kui eelmisel majandusaastal.
Riia börsil noteeritud sidetehnikatootja SAF Tehnika teenis juunis lõppenud majandusaastal aktsia kohta 2,01 eurot kasumit, mis on 53% enam kui eelmisel majandusaastal.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Poolaasta maksutulu kasvas 16%
2022. aasta esimese kuue kuuga tasuti maksu- ja tolliametile 5,62 miljardit eurot makse, mida on eelmise aastaga võrreldes 16 protsenti rohkem.
2022. aasta esimese kuue kuuga tasuti maksu- ja tolliametile 5,62 miljardit eurot makse, mida on eelmise aastaga võrreldes 16 protsenti rohkem.
Välisturistid kulutasid Eestis rohkem kui eestlased välismaal
Välisturistid kulutasid Eestis teises kvartalis 320 miljonit eurot, Eesti elanikud jätsid välismaale samal ajal 265 miljonit eurot, on välja arvutanud Eesti Pank.
Välisturistid kulutasid Eestis teises kvartalis 320 miljonit eurot, Eesti elanikud jätsid välismaale samal ajal 265 miljonit eurot, on välja arvutanud Eesti Pank.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.