Mati Nõmmiste • 25 august 2012

Jätkem õigus ebaõnnestuda nii mägrale kui ka gasellile

Sageli ei leia tunnustust ja tähelepanu mitte need, kes igapäevaselt riske võtavad, vaid need, kes ajavad näiteks ilusat juttu innovatsioonist, kirjutas Rimess Grant Thorntoni juhtivpartner Mati Nõmmiste reedeses Äripäevas.

Meie ettevõtluskultuuri kiht on liiga õhuke adumaks ühiskondlikult, et iga äri ajamine on riskide võtmine ja lähtudes tõenäosusteooriast ei saa teoreetiliselt kõikide riskide võtmine positiivselt lõppeda. Järelikult on altminekud ja ka pankrotid vältimatud. Kui me aga kujundame ühiskondliku arvamuse selliseks, et pankrot on kuritegu ja pankrotistunud ettevõtluse juhid kui mitte kurjategijad, siis vähemasti ühiskondlikku hukkamõistu väärivad, oleme väga valel teel. Olen kaugel sellest, et rääkida välja ühiskondlikku tunnustust pankrotile, kuid valimatu hukkamõist pole samuti kohane.

Miks ja kes peaks ettevõtjat tunnustama? Ning miks majandus selleta taandareneb? Loe pikemalt reedesest Äripäevast.

Hetkel kuum