• Jaga lugu:

  Marek Helm: Võidurõõm kahaneb

  Kena on tõdeda, et maksu- ja tolliameti poolt kontrollitud 829 ehitusettevõttelt laekus selle aasta esimesel poolaastal üle 6 miljoni euro enam makse kui eelmisel aastal samal perioodil. Samas, võttes siia kõrvale mõned teised numbrid, kahaneb võidurõõm kesiseks, nendib maksuameti peadirektor Marek Helm.

  Näiteks on paljude firmade juhid rahuldunud palgatasemega, mille puhul peavad teised eluvaldkonnad olukorda streigivääriliseks. Ehitussektoris tegutseb praegu 6884 ettevõtet, neist 2248 ettevõtet on sellised, kus juhtide kuupalk on keskmiselt 326 eurot. Sealjuures maksis nendest ettevõtetest eelmisel aastal dividende 146 ettevõtet ehk 6% kokku ainult 186 isikule. Automüügi sektoris on 663 firmat, mille juhid teenivad kuus 295 eurot. Ümbrikupalkade tõttu jäi 2011. aastal riigil hinnanguliselt saamata 100,34 miljonit eurot.
  Riik ei jõua ega peagi panema tolliametnikku iga auto kõrvale, maksuametnikku iga firma kontorinurka või politseinikku iga põõsa taha. Mida teha saab, loe tänasest Äripäevast.
  Autor: Vilja Kiisler, Marek Helm
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
KredExi endine juht Lehar Kütt liitus Coop Pangaga
KredExi endine juhatuse esimees Lehar Kütt töötab tänasest Coop Pangas, kus ta vastutab äriklientide finantseerimise äriliini juhtimise eest, teatas ettevõte.
KredExi endine juhatuse esimees Lehar Kütt töötab tänasest Coop Pangas, kus ta vastutab äriklientide finantseerimise äriliini juhtimise eest, teatas ettevõte.