Artikkel
 • Jaga lugu:

  Maksuvõlglaste TOP: hiidvõlglane kadunud, asemel kuritegeliku ühenduse juht

  Äripäev avaldab Eesti maksuvõlaga ettevõtete täieliku nimekirja juuni alguse seisuga. Värskest edetabelist on kadunud firma, millel oli ülisuur, üle 1,2 miljardi euro ulatunud maksuvõlg. Maksuvõlglaste edetabelis on nüüd kahe erineva firmaga esimese ja teise koha hõivanud kuritegeliku ühenduse juht.

  Maksuvõlaga firmade edetabelis on esikohal mootorikütuste hulgimüügiga tegelev ettevõte INV T OÜ, mille maksuvõlg on ligi 16,5 miljonit eurot. Teisel kohal on Adrian Arendus OÜ, mille maksuvõlg on ligi 10,1 miljonit eurot. Äripäev kirjutas tänavu mai keskel, et jõustusid kohtuotsused, mis kohustavad kütuseäri maksupetturit Oleg Belokrõlovit ja tema kaasosalisi solidaarselt tasuma petuskeemis osalenud äriühingute kokku 26 miljoni euroni küündivad maksuvõlad.
  Selle aasta märtsi ja jaanuari algul avaldatud maksuvõlglaste edetabelitega võrreldes on esimeselt kohalt kadunud ettevõte PERSONAL2GO OÜ oma ülisuure, üle 1,2 miljardi euro ulatunud võlaga. Värskes, juuni alguse seisuga tabelis on ettevõtte võlg kahanenud 179 481 euroni. Maksuamet teatas, et ei saa maksusaladuse kaitse tõttu anda infot, kas maksukohustus tasuti või on vähenenud mõnel muul põhjusel. Muudeks põhjusteks võivad olla nt kontrollimenetluses tuvastatud ebakorrektne maksukohustuste deklareerimine, aegumise tõttu kustutamine, ebaõigluse tõttu kustutamine jne.
  Ka AS Malmik Logistikat ei kuva maksuamet enam oma juuni alguse tabelis. Maksuameti andmetel on maksukohustuslasel AS Malmik Logistika seisuga 05. juuni maksusummadelt arvutatud arvestuslik intress 1 825 525 eurot, sh vaidlustatud 1 822 705 eurot. Märtsis oli ettevõtte maksuvõlg veel 2 595 878 eurot. Maksuamet selgitas, et avalikus päringus kuvatakse endiselt maksuvõlga 2 595 765,92 eurot, sh vaidlustatud 2 548 139,54 eurot. Kui isikul on kehtiv vaidlus, siis olenevalt vaidluse sisust võlga kas ei kuvata või kuvatakse vaidlustatuna.
  Samuti ei leia esimese kahekümne maksuvõlglase hulgast enam sinna veel märtsis kuulunud firmasid Tabeyo OÜ (maksuvõlg märtsis üle 4 miljoni euro) ja ettevõtet Jalaka Invest OÜ (maksuvõlg märtsis 833 897 eurot). Need firmad on ka Äriregistrist kustutatud.
  Äripäev avaldas maksuvõlaga firmade tabeli ka 2017. aasta kevadel, suvel, sügisel ja talvel.
  Maksuvõlglaste edetabeli nimekirjas kuvamise põhimõtted on järgmised:
  isiku maksuvõlg on vähemalt 1000 eurot;vähemalt ühe võlas oleva nõude tasumise tähtpäevast on möödunud 30 kalendripäeva;isikul puudub ajatamise graafik;maksuvõlg on sissenõutav. Isikutel, kellele on välja kuulutatud pankrot, kuvatakse ainult seda võlga, mis on tekkinud pärast pankroti väljakuulutamise päeva. Kui isikul on kehtiv vaidlus, siis olenevalt vaidluse sisust kas võlga ei kuvata või kuvatakse vaidlustatuna;kui isiku ettemaksukontol olev summa on võrdne või ületab maksuvõla summa, siis isikut nimekirjas ei kuvata. Kui aga summa on väiksem kui maksuvõlg, siis kuvatakse isiku maksuvõla kogusumma mahaarvamisi tegemata;kui isiku tagastuskontrollis olev summa ületab maksuvõla summa, siis isikut nimekirjas ei kuvata. Kui tagastuskontrollis olev nõue ületab maksuvõla summat sama liiki nõude ulatuses, siis seda nõuet maksuvõla summa arvestamisel arvesse ei võeta. Näiteks kui isiku maksuvõlg on 10 000 eurot, millest 3000 eurot moodustab käibemaksu võlg ning isikul on 5000 euro suurune käibemaks tagastuskontrollis, siis kuvatakse isiku maksuvõla summaks 7000 eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüütik: „Vali mind, vali minu maksud!“ – palun, ärge tehke!
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Ryanairi juht: odavlendude aeg on möödas
Ettevõtte tegevjuht Michael O'Leary ütles BBC vahendusel, et 10eurose pileti ajastu on möödas ja keskmine piletihind tõuseb Ryanairil tema sõnul järgmise viie aasta jooksul 50 euroni.
Ettevõtte tegevjuht Michael O'Leary ütles BBC vahendusel, et 10eurose pileti ajastu on möödas ja keskmine piletihind tõuseb Ryanairil tema sõnul järgmise viie aasta jooksul 50 euroni.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Rahasadu! Graanul Investi omanikud võtsid kümneid miljoneid dividende "See oli osa tehingust"
Graanul Invest maksis läinud aastal dividendideks 45 miljonit eurot, kopsakas omanikutulu on Eesti ettevõtluses läbi aegade üks heldemaid.
Graanul Invest maksis läinud aastal dividendideks 45 miljonit eurot, kopsakas omanikutulu on Eesti ettevõtluses läbi aegade üks heldemaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.