Eliisa Matsalu • 23. august 2019 kell 8:12

Mida peaks investeerimisvõhik oma pensioniga tegema?

Valitsuse pensionireformi valguses arutlesime tänases hommikuprogrammis, kas tasuks rutata raha välja võtma või mitte.  Foto: PantherMedia/Scanpix

Reedeses hommikuprogrammis rääkisime nii valitsuse pensionireformist, nii-öelda Singapuri maffiast ehk Eesti ettevõtjate eduloost Kagu-Aasias ning PRIA toetuste rikkumistest.

Valitsuskabinet kiitis eilsel nõupidamisel heaks rahandusministri ettepanekud II pensionisamba reformimiseks, millega muudetakse vabatahtlikuks II sambaga liitumine ja sealt lahkumine. Kui raha välja võtta, tuleb üldjuhul tasuda tulumaks. Kas seda tuleb teha ka juhul, kui raha kantakse kohe edasi isiklikule investeerimiskontole, selgub aga septembris pärast täiendavat analüüsi.

Hommikuprogrammis analüüsisid Äripäeva ajakirjanikud valitsuse teise pensionisamba reformi: kuidas ollakse rahul kavaga, mida kavatsetakse teha enda pensionifondi rahaga ning antakse soovitusi, mida võiks pensionisamba rahaga teha need, kes ei tunne end investeerimismaailmas mugavalt.

Kuula vestlust siit:

Tänane Äripäeva kaanelugu räägib fenomenaalsest eduloost, kuidas viis Eesti noormeest läksid Singapuri äri ajama ja kuidas kaks neist seal kolme aastaga väga eduka idufirma lõid. Mis neid Singapuri viis, mis sai ülejäänud kolmest noormehest ja kuhu tuul edasi viib, rääkisid Äripäeva hommikuprogrammi stuudios loo autorid Linda Eensaar ja Krista Kaaver. Intervjueerib Eliisa Matsalu.

Kuula intervjuud siit:

Samuti arutasime PRIA otsetoetuste osakonna kontrollibüroo juhataja Liina Peetsuga, kui palju on PRIA tuvastanud viimasel ajal otsetoetuste pettusi ja väärkasutusi, ning uurisime, kas toetuste jagamise kontrollimehhanismid töötavad ikka piisavalt.

Kuula intervjuud siit:

Hetkel kuum