• Jaga lugu:

  Algava aasta logistikat mõjutab nii rohepööre, kui idanaabrite poliitika

  AS DSV Estonia juhatuse esimees Alvar Tõruke ja MyDello kliendikogemuse juht Peeter Vahar.Foto: Raul Mee

  Logistiliste tarneahelate odavnemist pole tuleval aastal oodata, sest ükski transpordi sisendhinda mõjutav tegur ei näita languse märke. Samuti tuleb arvestada erinevate poliitiliste ootamatustega, nagu näiteks on täna Valgevenes ja Ukrainas toimuv, tõdeti saates "Ärikliendid roolis".

  „Pole ühtegi tegurit, mis lubaks ennustada tarneahelate odavnemist, olgu see kütuste hind, rohepöörde surve, kestev kiibikriis, poolhaagiste tarneraskused, veokijuhtide puudus jne. Lisaks tuleb arvestada erinevate poliitiliste riskidega,“ lausus AS DSV Estonia juhatuse esimees Alvar Tõruke, kes on lisaks Eestile ka Ukraina ja Valgevene regionaaldirektor.
  Poliitilised mängud Valgevenes viisid tema sõnul vahepeal olukorra selleni, et terved rongitäied kaubakonteinerid seisid terve nädala Valgevenes kinni, maanteevedude piiripunktidest jäi avatuks vaid üks ning järjekorrad seal olid meeletud.
  „Lühiajalisi seisukuid võib tulla sarnastel põhjustel veelgi, kuid ma ei usu, et kaubavood läbi Valgevene päriselt katkevad. Selleks on majanduslik surve mõlemalt poolt liiga suur,“ lausus teine saatekülaline, Balti Logistikast välja kasvanud logistikaplatvormi MyDello kliendikogemuse juht Peeter Vahar.
  Millised on logistikasektori suurimad väljakutsed, sellele saade peaasjalikult keskenduski. Saatejuht on Äripäeva logistikauudised.ee teemaveebi juht Tõnu Tramm, saadet toetab Neste Eesti.
  Kuula saadet siit:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.