• Jaga lugu:

  Renessansi-inimesed teevad comeback'i

  Renessansi-inimeste all mõeldakse mitmekülgsete oskustega inimesi, kes on tööturul väga hinnas.Foto: Panthermedia/Scanpix

  Ainult ühe kitsa valdkonna spetsilistide, näiteks puhaste IT-spetsialistide väärtus on tööturul langustrendis ja hinnas on mitmekesiste oskustega inimesed. Eksponentsiaalselt kasvab nende inimeste väärtus, kes on küll oma valdkonna asjatundjad, kuid oskavad samal ajal ka ITd, näiteks hea arst, kes oskab ITd, rääkis Praktikali kaasautaja Oleg Shvaikovsky saates "Tark elukeskkond".

  Otsime saates vastust küsimusele, kuidas suurendada rohe- ja digipöördeks vajalike inseneride arvu.
  Põhjusel, et spetsialiste ei ole võimalik lõputult üle osta ja nende palka ei saa samuti lõpmatuseni tõsta, tuleb neid juurde õpetada. Räägime saates sellest, kuidas tekitada juba esimeses kooliastmes õpilastes huvi loodusteaduste ja inseneeria vastu. Mitme kohaliku haridusalgatuse hüpoteesi kohaselt võiks varakult tärganud huvi tehnoloogia ja loodusteaduste vastu kulmineeruda uue põlvkonna inseneride pealekasvuga.
  Juttu tuleb hoiakute muutmistest ühiskonnas, probleemidest haridussüsteemis ning sellest, mida on vaja õpilastes huvi tekitamiseks. Samuti räägitakse, milliste oskustega töötajad on tööturul enim hinnas. Enda inseneriks kujunemise kogemust jagab ABB komplektalajaamade müügijuht Euroopas Enn Karin ja Eesti haridusidufirma Praktikal kaasasutaja ja füüsikaõpetaja Oleg Shvaikovsky. Saadet juhib Gregor Alaküla.
  Kuula saadet siit:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
FI ekspert: intressi fikseerimine on pankadele kasumi võtmise koht
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Disney maksis F1 ülekannete eest 15 korda rohkem
Teiste ülekandefirmadega F1 sarja näitamisõiguste pärast konkureerinud Disney nõustus maksma 15 korda senisest enam, teatas Bloombergi allikas.
Teiste ülekandefirmadega F1 sarja näitamisõiguste pärast konkureerinud Disney nõustus maksma 15 korda senisest enam, teatas Bloombergi allikas.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Haruldaste metallidega tegelev NPM Silmet saab maksed Venemaaga toimima
Sõja mõjul lõpetasid SEB ja Swedbank maksete teenindamis idasuunal, mistõttu oli Ida-Virumaal haruldaste metallidega tegeleva NPM Silmet OÜ tegevus häiritud. Nüüd on aga alternatiiv leitud ja materjalitarne Vene ettevõtetega jätkub.
Sõja mõjul lõpetasid SEB ja Swedbank maksete teenindamis idasuunal, mistõttu oli Ida-Virumaal haruldaste metallidega tegeleva NPM Silmet OÜ tegevus häiritud. Nüüd on aga alternatiiv leitud ja materjalitarne Vene ettevõtetega jätkub.
Erakonnad loodavad koalitsioonileppes asjad paika saada enne sõnajalaõie otsimist Täiendatud! Seeder: ei julge lubada
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Lauri Läänemets ütles, et kokkuleppe sõlmimisele ollakse väga lähedal, ent mõned detailid vajavad veel täpsustamist. Nõnda siis kogunetaksegi veel täna kell kuus õhtul. "Jätame oma šašlõkid tegemata," lausus ta.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Lauri Läänemets ütles, et kokkuleppe sõlmimisele ollakse väga lähedal, ent mõned detailid vajavad veel täpsustamist. Nõnda siis kogunetaksegi veel täna kell kuus õhtul. "Jätame oma šašlõkid tegemata," lausus ta.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.