Artikkel
  • Kuula

    Pikaaegne heategevuskoostöö peab sütitama kõiki osalejaid

    Tallinki toetustel on aastakümnete jooksul saanud tegutsemiseks hoogu ning jaksu paljud kultuuri- ja spordiettevõtmised, ütleb Tallink Eesti müügi- ja turundusjuht Marina Jõgi.

    Tallink Grupi müügi- ja turundusjuhi Marina Jõgi sõnul ongi suurimateks toetuse saajateks läbi aegade olnud sport, kultuur, kuid ka merepääste ning mereharidus, kirjutab 11. septembril Äripäeva tellijatele ilmunud eriväljaanne Tallink 30.
    “Hiljuti toetasime näiteks ka eestlaste Antarktika ekspeditsiooni Admiral Bellingshausenil ning lisaks rahalisele toetusele osales ekspeditsiooni esimeses etapis kaptenina ka meie Tallinki laeva Isabelle kapten Indrek Lepp,” sõnab ta.
    Seos Tallinki tegevuse või klientide huvidega
    Millistele projektidele sponsorina tuge pakutakse, selle põhisuuna otsustab Tallink Grupi nõukogu. Viimastel aastatel ja ka praegu on nendeks olnud sport, eelkõige tennis, hoki ja golf, ning rahvasport, nagu näiteks Maijooks ja Tallinna maraton, kultuur ning merehariduse ja merendusvaldkonna arendamine laiemalt.

    Tallink Grupp on tennise toetaja olnud 15 aastat. Ainuüksi toetus Eesti ja Soome tennisele oli 2018. aastal 700 000 eurot.

    Marina Jõgi
    Jah-sõna saaval ettevõtmisel peab olema loogiline seos Tallinki tegevuse või klientide huvidega. Jõgi sõnul on kultuur olnud alati loogiline toetusvaldkond, sest etenduste, kontsertide ja muuga tuuakse Eestisse rohkem oma kliente ning inimestel on põhjust reisimiseks. “Koostöö pikaajalisusel võib määravaks saada ka hästi toimiv ja pühendunud ürituse korraldustiim, kes töötab hästi koos meie enda kollektiiviga. Hea näide sellest on koostöö Jazzkaarega.”
    Logost üksi ei piisa – koostöö olgu inspireerivam
    Kui varem oli peamiseks vastutasuks sponsoreerimise eest firma logo kodulehel, plakatil või programmil, siis nüüd otsitakse sponsorsuhetest pigem koostööd ja partnerlust ning logost üksi ei piisa. “Otsime võimalusi toetuse eest saada partnerilt näiteks soodustusi oma klientidele ja töötajatele. Samuti teeme partneritega koostööd sotsiaalmeedia kampaaniate puhul või kutsume toetatavaid meie üritustele oma tegevusi ja saavutusi esitlema, meie koostööpartnereid, kolleege või kliente inspireerima,” selgitab Jõgi. Just selline koostöö pakub rõõmu ka neile, keda toetatakse, ning loob tugevama suhte ettevõtte ja toetatava vahel.
    Tallinkile kui Eesti ühele suurimale ettevõttele laekub toetusavaldusi ning sponsorluse ja koostöö pakkumisi iga päev ja eitav vastus tuleb öelda päris paljudele, sest kõiki toetada lihtsalt ei jõua ega saa. “Ütleme “ei” kõigele sellisele, mis ei haaku üldse meie ettevõtte või meie klientide huvidega, mis on vastuolus meie põhiväärtustega, ning ettevõtmistele, mis on läbi mõtlemata, halvasti planeeritud ning millel ei tundu olevat lisaväärtust suurele hulgale inimestele,” ütleb müügi- ja turundusjuht.
    Tallink toetab Eesti kultuuri lipulaevu
    Tallink Grupp on tennise toetaja olnud 15 aastat. Ainuüksi Eesti ja Soome tennist toetas Tallink Grupp 2018. aastal enam kui 700 000 euroga. Jazzkaarele on õlg alla pandud selle toimumisaja algusest ehk ühtekokku 30 pikka aastat.
    Lisaks tennisele toetatakse aastaid ka jäähokit, golfi, Eesti rahvasporti Tallinna maratoni sponsorina ning vanimat rahvaspordiüritust Tallink Maijooks.
    Selle aasta alguses sõlmiti kolmeks hooajaks koostööleping rahvusooper Estonia ja Vanemuise teatriga ning Tallinkist sai mõlema kultuuriorganisatsiooni peasponsor. Teadaolevalt on see Eestis esmakordne, kui üks eraettevõte võtab enda hoole alla pea­sponsorina korraga kaks Eesti suurimat kultuuriorganisatsiooni.
    Kultuuriüritustest on ettevõte panustanud Birgitta festivali korraldusse, olnud Jazz­kaare ja PÖFFi kauaaegne toetaja.
    Lisaks koostööle loodus- ja merekeskkonna hoidmisele keskendunud organisatsioonidega, nagu WWF, panustatakse veel ka laste ja noorte, hariduse ning oma koduturgude merepääste ja merehariduse edendamisse.
    Tallink toetab ka heategevuslikke organisatsioone Minu Unistuste Päev, Aitan Lapsi ja ühiskondlikke projekte, nagu Minu Riik.
    Maijooksul osalejad.Foto: Tallink

    Tallink panustab Eesti rahva tervisesse

    Maijooks on Eesti läbi aegade suurim naistele suunatud tervise- ja liikumissündmus, millel on kolmekümne kahe aasta jooksul sportlikult aega veetnud üle kahesaja tuhande tubli naise. Esimene Maijooks toimus juba 1988. aastal, just selleks loodud Maiklubi eestvedamisel, meelitades tervisejooksu tegema paarsada naist.

    Tallink on Maijooksu toetanud 2014. aastast. Alates 2018. aastast on Tallink Maijooksu nimisponsor ja naiste igakevadine suurim liikumissündmus kannab nime Tallink Maijooks. Maijooksu korralduses löövad kaasa paljud asutused, kelleta ei oleks ürituse toimumine sellisel kujul võimalik.

    Tallinki panus on seda hinnatavam, et tegu on Eesti kapitalil põhineva ettevõttega, kes panustab Eesti rahva tervisesse Maijooksu toetamise kaudu. Lisaks rahalisele toetusele panustab Tallink üritusse ka oma arvukate kommunikatsioonikanalite ja kliendivõrgustiku kaudu. Tallinki initsiatiivil ja toetusel saavad kõik Maijooksu lõpetajad kaela unikaalse medali. Medalite arv on märkimisväärne: 15 000 igal aastal!

    Kõigile Maijooksul osalejatele on Tallink andnud superpakkumise laevareisiks. Seetõttu on ülipopulaarne ja naiste seas väga oodatud Tallinki toel korraldatav Maijooksu naistepäevakampaania.

    Usun, et nii mitmedki Maijooksul osalenud on hakanud tänu sellele regulaarselt harjutama, et ennast vormis hoida ja hästi tunda. Tuhandete rõõmsate naiste koos liikumine Maijooksul on üks ülevamaid vaatepilte arvukate Eesti rahvaspordisündmuste seas. Üheks liikumapanevaks jõuks on siin kindlasti olnud Tallink.

    Mati Lilliallik
    Tallink Maijooksu peakorraldaja
    Tallink on kultuuri toetav partner.Foto: Tallink

    Tallinki toetus näitab suurt usaldust Eesti kultuuri vastu

    Tallink on väga toetav ja tugev partner. Meil on ääretult hea meel, et omal alal hinnatuim ettevõte on asunud toetama Eesti kultuuri lipulaevu. See näitab suurt usaldust nii Estonia kui ka Eesti teatri ja kultuuri vastu laiemalt ning aitab meil omakorda pakkuda publikule veelgi paremaid teatrielamusi ja kvaliteetsemaid produktsioone.​

    Aivar Mäe
    Rahvusooper Estonia peadirektor
    22. PÖFFi avatseremoonia Alexela kontserdimajas.Foto: Konstantin Sednev / Eesti Meedia / Scanpix

    Tallinki juhtkond on väga kultuurilembene ja avatud uutele ideedele

    Meie suhe Tallinkiga on tegelikult olnud väga pikk, kuid see pole olnud kunagi rahaline. Tallink on püüdnud meid toetada alati vastavalt oma võimalustele teenustega ehk külaliste transpordiga ja viimastel aastatel ka majutusega Tallinki hotellis Viru väljakul. Koostöö on alati inimeste tasandil ja see on Tallinkis läbi aegade olnud erakordselt meeldiv. Kui olime väike festival, tähendas teiste toetajate seas juba Tallinki kaubamärgi omamine meile suurt toetust. Ükski festival ei saa kunagi olema nii suur ja tugev, et ei vajaks häid sõpru ja sponsoreid ning toetajaid. Iga partneri kaotus on suur, eriti kui on olnud inimestevaheline hea klapp ja ühiste ideede ning unistuste  elluviimine viljakas.

    PÖFFi jaoks on kõik meie sponsorid ja partnerid üliolulised, sest nende taga on ennekõike inimesed ja inimestevahelised suhted.

    Täna on Tallinkis uus juhtkond, kes on väga kultuurilembene ja avatud uutele suurtele ideedele. Oleme nendega nende n-ö eelmistes eludes teinud head koostööd. Hetkel mõtleme sellele, kuidas minna oma koostöös Tallinkiga teisele lävendile. Nii, nagu ka PÖFF on rahvusvahelises mastaabis teinud läbi meeletu arengu, tõustes maailma üheks olulisemaks ja Põhja-Euroopa olulisimaks filmikultuuri aastasündmuseks, on koostöö Tallinkiga väga oluline ja sel on potentsiaali muutuda veelgi tugevamaks kultuurisillaks riikide vahel. Kasutamata potentsiaali nii kultuuriturismi kui ka kogu riigi ja regiooni maine arendamiseks on ohtrasti. Kõik sõltub sellest, kui hea keemia partnerite vahel tekib ja kui suuri samme julgetakse koos astuda.

    Tiina Lokk
    Pimedate Ööde filmifestivali direktor
Seotud lood
Kõik seotud lood

Paul Künnap: Soome ja Rootsi võidujooks terase pärast annab Eestile õppetunde
Rohepöördest tingitud tööstuse ümberorienteerumise ja ka ümberpaiknemise ajaaken ei ole lõputu. Kes esimesena suudab vajalikud investeeringud teha ja enda juurde meelitada, on järgnevateks kümnenditeks võitja, kirjutab värske näite põhjal advokaadibüroo Sorainen partner Paul Künnap.
Rohepöördest tingitud tööstuse ümberorienteerumise ja ka ümberpaiknemise ajaaken ei ole lõputu. Kes esimesena suudab vajalikud investeeringud teha ja enda juurde meelitada, on järgnevateks kümnenditeks võitja, kirjutab värske näite põhjal advokaadibüroo Sorainen partner Paul Künnap.
Alphabeti head tulemused tekitasid järelturul ralli
Analüütikute prognoose ületanud Alphabeti majandustulemused kergitasid järelturul Google’i emafirma aktsiat üle tosina protsendi.
Analüütikute prognoose ületanud Alphabeti majandustulemused kergitasid järelturul Google’i emafirma aktsiat üle tosina protsendi.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Põlva saunatootja asendas jahtunud turud ühe kliendiga USAs: “Tööd on rohkem kui peaks!”
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Teabevara on nagu ülikool
„Teabevara tunnis“ saad piiluda teabevara köögipoolele.
„Teabevara tunnis“ saad piiluda teabevara köögipoolele.
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Tesla plaan keskenduda odavamatele sõidukitele kergitas aktsia hinda
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Swedbank kaotas kasumit vähem kui SEB
Eesti kahe suurema panga tulemusi vaadates on näha, et Swedbanki kasum kahanes esimeses kvartalis vähem kui SEB-l.
Eesti kahe suurema panga tulemusi vaadates on näha, et Swedbanki kasum kahanes esimeses kvartalis vähem kui SEB-l.
Robotit arendav Eesti idufirma kaasas 1,5 miljonit eurot
Eesti idufirma 10Lines kindlustas 1,5 miljoni euro suuruse investeeringu, et laiendada tegevust Ameerika Ühendriikides.
Eesti idufirma 10Lines kindlustas 1,5 miljoni euro suuruse investeeringu, et laiendada tegevust Ameerika Ühendriikides.