Tallinnas tuleb eelnõu kinnitamisel viia parkimine rohkem maa alla.  Foto: Andras Kralla

Arendajaid ahistav parkimiskohtade nõue muutub ootamatus suunas

Kristel Härma • 16. juuli kell 3:00

Kinnisvaraarendajaid ahistavad nõuded, mis panevad Tallinna linnas paika, kui palju tuleb uue kortermaja juurde parkimiskohti rajada, saavad kauaoodatud muudatuse. Leevenemise asemel terendab aga rohkemgi ettekirjutisi ning üks oluline muudatus kergitab korterite hinda.

Kui Tallinna parkimiskohtade arvu eelnõu kinnitatakse, seatakse sellega ette normid, mille järgi tuleks südalinna ja miljööalale korterelamut ehitades rajada iga korteri peale üks parkimiskoht ning mitte rohkem, kuna autod tuleb viia linnasüdamest rohkem välja. Kesklinnas võib olla parkimiskohti iga korteri kohta 1,1, sealt kaugemale jäävates korterelamute piirkondades tuleb luua minimaalselt 1,3 ning äärelinnas iga korteri kohta minimaalselt 1,5 parkimiskohta.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum