Foto: Äripäev

Paberi jõud: hiigeltuulikud ja tuuleelektri gigavatid toppavad, arendajad ootavad

Martin Johannes Teder • 4. veebruar kell 4:00

Teletornist kõrgemate tuulikutega megaarendused merel, mis toodaksid mitmekordselt rohkem elektrit kui Eesti tarbib, pole salvräti nurgale kritseldatud ulmelised ideed, vaid reaalsed projektid. Kõiki neid gigavatte hoiab praegu aga kinni üks paberipakk, õigemini selle puudumine.

Eesti piiride sisse jääb merel paar paika, kuhu oleks võimalik püsti panna hiiglaslike mõõtmetega meretuulikuid. Kui kõik praegu töös olevad projektid valmis ehitada, keerutaksid piltlikult öeldes Tallinna teletorni mõõtmetega tiivikud tuulest välja kokku üle kümne gigavati elektrit. Seda on kümme korda rohkem kui Eestil keskmiselt vaja läheb.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum