Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Lühiuudised

    Esimeste välisosalusega kaubanduskettide seas Eestis tegevust alustanud AS Amerest Trading muudab oma äristrateegiat. Amerest Tradingu direktor Andres Valgerist ütles, et firmal majandusraskusi ei ole ja majandustegevus edeneb üle keskmise.
    Valgeristi sõnul on tegemist raske olukorraga Eesti turul ja sellest lähtuvalt muudab Amerest äristrateegiat.
    Seoses strateegia muutmisega müüb Amerest mõningaid oma kauplusi, märkis Valgerist. Suletud on Ameresti Jõhvi kauplus ja Tallinna Pääsukese tänava kauplus. Endises Narva maantee kaupluses asub AS Helitroop. BNS
    Neljapäeval peetud ökoturismi käsitleval pressikonverentsil leidsid esinejad, et Eestil pole kindlat riiklikku turismipoliitikat.
    Riina Lõhmus riigi turismiametist ütles, et riigi toetus turismi arendamiseks ja Eesti turismivõimaluste tutvustamiseks maailmas on väga väike.
    Lõhmus märkis, et Eesti turismil pole kindlat imagot, praegu on mujal riikides ettekujutus Eesti turismist väga Tallinna-keskne.
    Turismiameti korraldatud küsitluse põhjal nimetavad Eestis olnud turistid turismimotivatsioonina esikohal odavat kaubandust ja teisel kohal kultuuri, arhitektuuri ja loodust.
    Seega oleks eeldused ökoturismi arendamiseks igati olemas, lisas Lõhmus.
    Riigi kulutused turismi arendamiseks olid 1995. aasta eelarves 2,6 miljonit krooni, tuleva aasta eelarvet ei ole veel kinnitatud. BNS
    Maailma juhtiv reklaamikett DDB Needham Worldwide asutab Eestisse koostöös teiste agentuuridega rahvusvahelise meediakompanii.
    Soome meediakompanii Datum Optium Media tegevdirektor Päivi Aitkoski ütles, et DDB Needham Worldwide loob Eestisse meediakompanii järgmise aasta alguses. Aitkoski sõnul peetakse praegu läbirääkimisi reklaamikettidega Ogilvy & Mather ning James Walter Thompson Company (JWT). Selle aasta lõpus selgub, kes meediakompanii loomises täpselt osaleb, märkis ta.
    Juhtivate reklaamikettide loodaval meediakompaniil oleks Eesti turul paremad ärivõimalused ning rohkem kliente, ütles Aitkoski. Uue meediakompanii sihtturg oleks reklaamikettide rahvusvahelised, Soome ja kohalikud Eesti kliendid. BNS
    Pankrotistunud RAS Sindi Tekstiilivabriku võlausaldajad otsustasid kolmapäevasel koosolekul vabriku likvideerida, ütles pankrotihaldur Andrus Õnnik.
    Sel kuul sõlmis pankrotitoimkond eellepingu vabriku müümiseks Singapuri kontsernile Tolaram Group. Koosolek andis toimkonnale volitused ostu-müügilepingule alla kirjutamiseks, märkis Õnnik. Lepingule kirjutatakse alla veel sel aastal.
    Tolaramil on Õnniku sõnul plaanis endise tekstiilivabriku baasil luua puuvillase riide viimistlustehas. Riiet toodab Sindi jaoks Tolaramile kuuluv endine Balti Manufaktuur, praeguse nimega Baltex 2000.
    Õnniku andmetel planeerib kontsern investeerida Sinti sadu miljoneid kroone, taastades tekstiilitööstuse ja rekonstrueerides linna vee- ja kanalisatsioonisüsteemi. Kvaliteetse vee olemasolu on tema sõnul tekstiilitööstusele hädavajalik.
    Tolaram ostab vabriku allesjäänud tervikvara, välja arvatud elektrijaamad ja -liinid, mis jäävad väljapoole tööstusterritooriumi. Tervikvara hulka kuulub ka Sindi vee- ja kanalisatsioonivõrk, mida tulevikus soovib hallata linnavalitsus. BNS
    Reedel alustab Rakvere linna gaasiga varustamist Roodeväljal asuv täisautomaatne gaasijaotusjaam, mis on esimene täies mahus AS Eesti Gaasi oma jõududega rekonstrueeritud selline objekt.
    Eesti Gaasi tehnikadirektori Ilmar Kaevu sõnul komplekteerisid jaama tervenisti Eesti Gaasi tehniline personal ja aktsiaseltsiga koostööd tegevad tööettevõtjad. «Kui enne kasutasime väliskonsultantide abi, siis nüüd suudame omandatud teadmiste ja oskustega rajada kaasaegseid gaasijaotusjaamu iseseisvalt,» ütles Kaev. Eesti Gaas hindab uue jaama peamiseks eeliseks kliendile selle töökindlust ja mõõdistamise täpsust.
    Täisautomaatne jaam tagab elanikkonnale turvalisuse ja kõigile gaasi tarbijatele tõrgeteta gaasivarustuse ega sõltu enam operaatori võimalikest vigadest, rääkis Kaev. 1968. aastal rajatud gaasijaama rekonstrueerimisprojekti koostas AS GS Projekt. BNS
    Puitlaastplaaditootja AS Püssi Repo Vabrikud tasus oma võla puidufirmale AS Roger ning pääses seetõttu pankrotiohust.
    Viljandi puidufirma kommertsdirektor Siim Sillamaa palus firma esindajal advokaadibürool Lepik ja Luhaäär võtta kohtust tagasi taotlus Repo Püssi Vabrikute pankroti väljakuulutamiseks, kirjutab ajaleht Põhjarannik.
    «Tänase päevaga on nad oma võla tasunud ning me võtame pankrotiavalduse tagasi,» ütles Sillamaa.
    Püssi Vabrikud esitas Rogerile garantiikirja, millega lubab viimase võlasumma tasuda hiljemalt 5. detsembriks, lisas ta.
    ASi Roger esindaja advokaadibüroo AS Lepik ja Luhaäär esitas Ida-Viru maakohtule taotluse ASi Repo Püssi Vabrikud pankroti väljakuulutamiseks 26. oktoobril. Püssi vabrikud võlgnes Rogerile üle poole miljoni krooni. BNS
    Eile õhtul oli linnavolikogus esimesel lugemisel Tallinna linna 1996. aasta 1,98 miljardi krooni suuruse eelarve projekt.
    Eelarve projekti kohaselt laekub tuleval aastal linnaeelarvesse üksikisiku tulumaksust 1,05 miljardit krooni, linnaosade tuludest 428 miljonit, rahvusvahelisest võlakirjade emissioonist 351 miljonit, maamaksust 40 miljonit, kohalikest maksudest 31 miljonit ning linnavarade müügist 20 miljonit krooni.
    Eelarve projekti kohaselt lisanduvad 1,54 miljardilisele kassaeelarvele fondidest laekuv raha. Suurim kulude sfäär on 668,9 miljoni krooniga sotsiaalsfäär. Kapitalikuludeks on plaanitud 306,2 miljonit krooni, heakorratöödeks 164, transpordikuludeks 121,5 ja võlakirjade emissiooni kulude katteks 105 miljonit krooni. ÄP
    Täna avab AS Nehatu-3 Peterburi maanteel uue toitlustuskoha, mille üldmaksumus on kaks miljonit krooni.
    Seni ulatus Nehatu Peterburi maantee äärse hamburgerikioski keskmine kuukäive 100 000 kroonini, kuid ASi Nehatu juhatuse aseesimehe Jaan Luksi sõnul loodab firma väliputka asemel ehitatud kiirtoidurestorani arvel käivet kolmekordistada. «Oleme mõelnud seda kiirtoidurestorani katsetada tulevikumudelina,» ütles Luks. Tema sõnul on küllaltki tõenäoline, et järgmine sarnane restoran valmib samuti Tallinnas. ÄP
    Raadio Tartu ostis Inglismaalt tipptasemel reklaamistuudio sisseseade.»Stuudio on seadistatud ja proovitööd tehtud,» ütles raadio Tartu peadirektor Vello Lään.
    Tema sõnul võimaldab uus kompuutriga juhitav stuudio ka ülikeerulisi reklaamiklippe valmistada. Aktiivselt kasutatakse Tartu raadioreklaamides Vanemuise näitlejaid. ÄP
    Kolmapäeval valmis Tartus asuvas Rootsi-Eesti ühisfirmas ASis Baltscan kolmas Scania buss, mis hakkab tuleval nädalal teenindama tartlasi. Kümne päeva pärast peaks valmima järgmine buss, mille on tellinud Kohtla-Järve.
    Tartu linnapea Väino Kull kinnitas, et Tartu on nõus tellima veel viis bussi. «Sellekohane taotlus ootab linnavolikogu otsust,» lisas Kull. Taotlus 15 bussi tellimiseks ootab volikogu heakskiitu Tallinnas.
    Riik eraldas Baltscani busside tellimuse täitmiseks 12 miljonit krooni. Busse hakati kokku panema mai alguses. Esimene Tartus valmistatud Scania sõidab Tallinna linnaliinil alates septembrist, teine oktoobrist. Tartus valmistatud Baltscani buss maksab ligi kaks miljonit krooni. ÄP
    Üleeile avati sanitaartehnika jae- ja hulgimüügifirma Hüdro Standard uus esindus ja kauplus Laki tänaval.
    Firma Hüdro Standard teeb koostööd 11 sanitaartehnikat tootva välisfirmaga. Alates 1993. aastast on firma Saksa firma Wehrle GmbH toodete ja Rootsi firma Ginge Svenska AB tuntuima kaubamärgi AL-KO ainuesindaja Eestis. Esinduskaupluse ruumes on ka Rootsi sanitaartehnika firma Ifö Sanitär AB toodangu püsinäitus.
    Hüdro Standardi käesoleva aasta käibeks plaanitakse 12 miljonit krooni. ÄP
    Eile avati Viru kaubanduskeskuses esimene ehitusalane püsinäitus.
    Aasta läbi avatud 330 ruutmeetril olev püsinäitus on suunatud ehitusega tegelevatele ja sellest huvitatud firmadele. Oma toodangut esitlevad ligi sada ehitusmaterjale tootvat ja turustavat firmat Eestist, Põhjamaadest, Prantsusmaalt ja Itaaliast. Näituse stende renditakse välja aastaks hinnaga 15 000 krooni stend.
    Ehituskeskus avatakse Ehitusteabe fondi ja ASi ET-Info eestvõtmisel. Peale näituse peaks ehituskeskusest saama sisulist tehnilist infot ehitusalastest käsiraamatutest. Keskus pakub võimalust kontaktide loomiseks, nõupidamiste ja esitluste korraldamiseks. ÄP
    Vandeadvokaat Jüri Raidla ütles, et suure tõenäosusega avalikustab ta riigi poolt Vene saatkonna kasutuses olevate majade eest õigusjärgsetele omanikele pakutava rahasumma järgmisel teisipäeval.
    «Loodetavasti jõuavad riigikantselei ja valitsus selleks ajaks poolte esindajate poolt kokkulepitud summa heaks kiita,» selgitas Jüri Raidla. «Oleme kokkuleppele majade õigusjärgsete omanikega üsna lähedal, mõned detailid tuleb veel selgeks teha.» Majade väljaostmise otsus läbib Raidla sõnul ilmselt ka valitsuse istungi, sest tegemist pole niivõrd majandusliku kui välispoliitilise otsusega.
    Raidla märkis veel, et läbirääkimised kinnistu hinna üle olid õiguslikult korrektsed, ehkki läks pisut aega, enne kui poolte positsioonid teineteisele lähenesid. ÄP
  • Hetkel kuum
Paul Künnap: Soome ja Rootsi võidujooks terase pärast annab Eestile õppetunde
Rohepöördest tingitud tööstuse ümberorienteerumise ja ka ümberpaiknemise ajaaken ei ole lõputu. Kes esimesena suudab vajalikud investeeringud teha ja enda juurde meelitada, on järgnevateks kümnenditeks võitja, kirjutab värske näite põhjal advokaadibüroo Sorainen partner Paul Künnap.
Rohepöördest tingitud tööstuse ümberorienteerumise ja ka ümberpaiknemise ajaaken ei ole lõputu. Kes esimesena suudab vajalikud investeeringud teha ja enda juurde meelitada, on järgnevateks kümnenditeks võitja, kirjutab värske näite põhjal advokaadibüroo Sorainen partner Paul Künnap.
Microsofti kasum ületas prognoose
Microsoft sai oma käibe ja kasumiga analüütikute prognoosidest jagu, pannes järelturul aktsia kerkima.
Microsoft sai oma käibe ja kasumiga analüütikute prognoosidest jagu, pannes järelturul aktsia kerkima.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Põlva saunatootja asendas jahtunud turud ühe kliendiga USAs: “Tööd on rohkem kui peaks!”
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Teabevara on nagu ülikool
„Teabevara tunnis“ saad piiluda teabevara köögipoolele.
„Teabevara tunnis“ saad piiluda teabevara köögipoolele.
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Tesla plaan keskenduda odavamatele sõidukitele kergitas aktsia hinda
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Swedbank kaotas kasumit vähem kui SEB
Eesti kahe suurema panga tulemusi vaadates on näha, et Swedbanki kasum kahanes esimeses kvartalis vähem kui SEB-l.
Eesti kahe suurema panga tulemusi vaadates on näha, et Swedbanki kasum kahanes esimeses kvartalis vähem kui SEB-l.
Robotit arendav Eesti idufirma kaasas 1,5 miljonit eurot
Eesti idufirma 10Lines kindlustas 1,5 miljoni euro suuruse investeeringu, et laiendada tegevust Ameerika Ühendriikides.
Eesti idufirma 10Lines kindlustas 1,5 miljoni euro suuruse investeeringu, et laiendada tegevust Ameerika Ühendriikides.