13. veebruar 1996 kell 22:00

Soome pangad nõus

Pankrotistunud Eesti kalatööstusettevõtte RAS Ookean vastu võlanõude esitanud Soome pangad võivad nõustuda Ookeani Lõuna-Aafrikas asuvate laevade müügiga.

Ookeani pankrotihaldur Arno Mägi ütles, et möödunud nädalal pidasid haldurid Londonis läbirääkimisi Soome pankade advokaadiga, et leida võimalus müüa kaks Lõuna-Aafrikas arestitud laeva pankrotivarana.

Mägi sõnul kulgesid läbirääkimised osaliselt edukalt. Ta märkis, et kõigile osapooltele on kasulikum laevad maha müüa ja hiljem vaielda raha kuuluvuse üle.

Nõude esitanud Soome pangad arestisid aasta lõpus kaks Ookeanile kuuluvat Lõuna-Aafrika Vabariigis asuvat Moonsundi-tüüpi laeva. Kohus otsustas päästa laevad oksjonist, kuid need on kuni kolmepoolse kokkuleppe saavutamiseni aresti all, selgitas Mägi.

Pangad kardavad, et pankrotitoimkond tahab müüa laevad nii, et pangad ei saaks oma osa kätte.

Mägi ütles, et võlausaldajaile kõige halvem on ära hoitud. Haldurid ei tunnista seni Soome pankade võlanõuet, seaduse järgi peab nõude pädevuse otsustama nõuetekaitsmise koosolekul, mida pole seni peetud, selgitas ta. BNS

Hetkel kuum