14. märts 1996 kell 22:00

Läti lennufirma soovib Estonian Airi aktsiaid

«Peamine on osaleda Eesti riikliku lennukompanii erastamisel,» ütles Air Balticu juhatusse kuuluv Läti erastamisagentuuri direktor Janis Naglis. »Scandinavian Airlines System (SAS), Air Balticu suurim eraomanik, kiitis Estonan Airi erastamises osalemise heaks,» sõnas Naglis.

SAS ise soovib osta kõik erastatavad 66 protsenti Estonian Airi aktsiatest.

Estonian Airi erastamise konkursil osaleva USA firma Baltic International USA (BIUSA) osalus Air Balticus on sel aastal oluliselt kahanenud, ütles Naglis. BIUSA käes on praegu alla kümne protsendi kompanii aktsiatest.

Läinud aasta oktoobris uue lennufirma asutamisel oli USA firma käes 20 protsenti. Varem BIUSA omanduses olnud aktsiad jagunesid SASi, Rootsi Swedfundi ning Taani Kesk- ja Ida-Euroopa investeerimisfondi vahel. Läti riigile kuulub 51,03 protsenti lennufirma aktsiatest ning neid haldab Läti erastamisagentuur.

Estonian Airi erastamiskonkursil osalemist on kinnitanud lennukompanii praegune tegevjuhtkond koos Tallinna Panga ja Talinvestiga, Balti Cresco Investeerimisgrupi AS koos Forekspanga ja reisifirmaga Wris, Scandinavian Airlines System (SAS) koos Põhjamaade finantsinstitutsioonidega, Läti lennukompanii Air Baltic ja Baltic International USA.

Erastamisagentuur kuulutas riikliku lennukompanii Estonian Air erastamise aktsiakapitali 66protsendilise laiendamise teel välja tänavu jaanuaris.

Estonian Airi erastamise läbirääkimised lõpevad 25. mail. BNS

Hetkel kuum