13. juuni 1996 kell 22:00

Hinnatõus Leedus

Leedu peaminister Mindaugas Stankevicius vabandas riigitelevisioonis esinedes elanikkonna ees selle pärast, et valitsus «oli sunnitud vastu võtma ebapopulaarse otsuse tõsta soojusenergia hinda keskmiselt 25 protsendi võrra.»

Stankevicius teatas, et sooja vee uued hinnad hakkavad kehtima 1. juulil ja keskkütte hinnad kütteperioodi alguses. Peaministri sõnade kohaselt «Leedu, mis ei oma naftarikkusi nagu Kuveit, peab leppima teatud tõsiasjadega. Tõsiasi on aga see, et majandus, mis on orienteeritud odavale energeetikale, peab nüüd uute tingimustega kohanema.»

Hinnatõsu põhjendas peaminister «äärmiselt keeruka olukorraga, mis on tekkinud energeetikas, kuna nimetatud majandusharus pole seni tehtud hädavajalikke majandusreforme.» ITAR-TASS-ETA

Hetkel kuum