13. august 1996 kell 22:00

Ajaleht Hiiumaa kannatab konkurentsi käes

Kui selle aastani ilmus Hiiumaal üks ajaleht, mille omanik on AS Tareste, kelle väljaantava ajalehe Hiiumaa tiraazh on 3000, siis sellest aastast hakkasid oma ajalehte välja andma ka kohalikud omavalitsused.

Jaanus Kõrva sõnul pole kahe ajalehe tegijate omavaheline läbisaamine hea, kuna ASi Tareste arvates ei soodusta omavalitsuste väljaantav Hiiu Teataja, mille praegune tiraazh on 700 eksemplari, ausat konkurentsi. Kõrv lisas, et Hiiu Teatajat finantseeritakse maksumaksjate rahast, lisaks küsitakse selle eest ka raha ning müüakse lehte reklaami.

«Kui nad müüsid esimesel kvartalil reklaami 5000 krooni eest, siis meie kaotasime sellega juba 10 000--12 000 krooni,» nentis ta.

Kõrva sõnul on Hiiumaal ilmuvate ajalehtede omavaheline konflikt samalaadne riigi- ja eratelevisioonide vahelise jõukatsumisega.

Äripäeval ei õnnestunud kätte saada Hiiu Teataja toimetust, mis asub Hiiu maavalitsuse ruumides.

ASi Tareste poolt väljaantav ajaleht teenib iga kuu kasumit mõnekümne tuhande krooni ulatuses.

Hetkel kuum