• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saul vallatles relvaga

  Kohale ilmunud politseile ja TV3 «Politseinädala» võttegrupile eesotsas Kalle Mihkelsiga kinnitas Saul relvaseaduse paragrahvile 12 viidates, et tema kasutatud 4,5millimeetrise kaliibriga õhupüss on relvaseaduse mõistes piiramata kasutusega relv.
  «Vastavalt relvaseadusele oli ja on mul täielik õigus vabalt soetada ja omada või vallata relvasoetamisloata nimetatud relva,» rääkis Indrek Saul.
  Tallinna kesklinna politsei komissari Ago Puusepa sõnul pole politseis nimetatud kuriteosündmust fikseeritud ja 4,5mm õhupüssi kasutamist seadus ei reguleeri. Tema hinnangul midagi ohtlikku ei toimunud, sest ka marjaga visates võib inimest vigastada.
  «Järelikult ei ole õhurelva kasutamine avalikus kohas keelatud,» leidis Indrek Saul. «Kuna ümbruse ohustamist politseiametnikud ei tuvastanud, ei ole relvaseadust rikutud.»
  «Õhupüss on mõeldud käeharjutamiseks,» kinnitas Saul. «Relvamüüjate sõnul on õhupüsside kõige agaramad ostjad Pääsküla elanikud, kes õhupüssiga prügimäelt tulevaid kajakaid laiali peletavad.»
  «Muidugi oleks ma võinud mõne vaiksema koha valida, kuid see oli kõige lähemal,» õigustas end Indrek Saul.
  Kinexi ühe omaniku, koolitusfirma Invicta juhtimistreeneri Tiit Valmi sõnul on ta Kinexi büroo ees, elava liiklusega tänaval toimunud vahejuhtumist teadlik, kuid firma juhatus pole seda arutanud.
  «Ärieetikat pole rikutud, vahejuhtum on seotud Sauli isikuga, mitte Kinexiga,» väitis Valm. «Tegemist on ühe mehe mõtlematu lollusega.»
  Eesti 20 suurema arvutifirma hulka kuuluval Kinexil on neli eraisikust omanikku: Tiit Valm, Indrek Saul, Rein Haljand ja Merike Aasma. 15% firma aktsiatest kuulub rahvusvahelisele arvutikontsernile ICL.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Kruuda, Pärna ja Uibo kriminaalasi ärkas uuesti ellu
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.