• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Coastal otsib Eestis uusi investeerimisvõimalusi

  Kütuseterminaal ja torujuhe on esimene samm Eestis, mille järel tuleb vaadata järgmiste suunas, teatas David A. Arledge. «Oleme rahul siinse olukorra ja valitsuse tegevusega, Eesti investeerimispoliitika on soodne,» lausus ta.
  Arledge kinnitas Coastali huvi osaleda pärast edukalt lõppenud ASi Esoil erastamist veel mõne ettevõtte erastamisel, nimetamata ühtki konkreetset huviobjekti. «Praegu jälgime huviga Eesti Energia erastamist,» tähendas ta.
  Tehes kokkuvõtteid Esoili erastamisest, märkis Arledge Esoili koosseisu kuuluva Termoili terminaali tähtsat osa kütuse vahendamisel idast läände. Mis saab aga Esoili Tartu ja Pärnu terminaalist ning ASi EK tanklaketist, seda Coastal tema sõnul veel otsustanud ei ole.
  Coastalil on USAs ligi kaks tuhat bensiinijaama. «Siit ka firma huvi EK vastu,» tähendas Arledge. «Praegu tegeleme tehingu lihvimisega,» lisas ta.
  Coastali äriplaanis on selgelt kirjas koostöö EKga, kinnitas EK peadirektor Henn Pärn. Tema väitel on investeeringute plaan põhimõtteliselt otsustatud. «Töötame selle nimel, et need investeeringud kiiresti stardiksid,» lisas Pärn.
  Järgmine samm EK arendamisel on Pärna kinnitusel aktsiakapitali laiendamine aktsiate avaliku müügi teel, millega soovitakse alustada nii kiiresti kui võimalik.
  Kuigi Esoili erastamisleping on sõlmitud kuu aega tagasi, ei ole leping veel jõustunud ja Coastal pole teinud sissemakset erastamisagentuurile.
  David A. Arledge kinnitas, et raha seisab Hollandis pangakontol. «Ootame erastamisagentuurilt tingimuste täitmist, seejärel jõustub ka tehing,» rääkis ta.
  Esoili müügilepingu lisas on seatud lepingu jõustumise tingimuseks, et Esoili varadel ei lasu mingeid kohustusi ega pooleliolevaid kohtuvaidlusi. «Eesti valitsus tegeleb nende küsimustega ja loodame, et see küsimus laheneb õige pea,» sõnas Arledge.
  Coastali Eestit läbiva transiitkütuse tarned peavad tagama Venemaal asuvad kohalikud varustajad. Arledge kummutas väited raskustest Venemaalt kütuse hankimisel. «Neile tuleb ainult maksta piisavalt,» väitis ta.
  Alates juuni lõpust on Tallinna terminaali ja Muuga sadama torujuhtme kaudu laevadele laaditud 100 000 tonni kütust, teatas Tallinna terminaali direktor Frederick Goebels.
  Tallinna terminaali rekonstrueerimine ja torujuhtme ehitus algas eelmise aasta lõpus. Enam kui 20 miljonit dollarit (240 mln kr) maksnud projekti finantseeris Coastal Baltica Holding, mis on Coastal Corpi ja investeerimisfirma Baltica Finance N.V. ühisettevõte.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Karl Märka: lugupeetud minister, teie õigusloome kvoot on täis
Piirame Riigi Teatajas kehtivale seadusandlusele ette nähtud salvestusruumi 3,1 gigabaidiga, kirjutab HOOVI kaasasutaja ja tegevjuht Karl Märka arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Piirame Riigi Teatajas kehtivale seadusandlusele ette nähtud salvestusruumi 3,1 gigabaidiga, kirjutab HOOVI kaasasutaja ja tegevjuht Karl Märka arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Reisifirma Novaturas vahetab juhi välja
Novaturas vahetab välja alates 2019. aastast ettevõtet juhtinud Audronė Keinytė, selgub börsiteatest.
Novaturas vahetab välja alates 2019. aastast ettevõtet juhtinud Audronė Keinytė, selgub börsiteatest.
President noppis majandusnõuniku keskpangast
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
Raadiohommikus: kas Tallinn võõpab kevadel tänavad punaseks?
Sel nädalal täitub Tallinna uuel linnavõimul kaks kuud ametis. Raadiohommiku külaline on detsembrist sotsiaaldemokraatide ridadesse kuuluv abilinnapea Madle Lippus. Uurime linnaruumi lahenduste eest vastutavalt abilinnapealt linnahalli ala tuleviku kohta: kuidas seatakse tasakaalu ärihuvid ja linlase huvid avaliku ruumi suhtes?
Sel nädalal täitub Tallinna uuel linnavõimul kaks kuud ametis. Raadiohommiku külaline on detsembrist sotsiaaldemokraatide ridadesse kuuluv abilinnapea Madle Lippus. Uurime linnaruumi lahenduste eest vastutavalt abilinnapealt linnahalli ala tuleviku kohta: kuidas seatakse tasakaalu ärihuvid ja linlase huvid avaliku ruumi suhtes?