24. september 1996 kell 22:00

Kas büroo kujundamisel kasutate arhitekti?

Wris Tours kasutab firma Wris ruume, mis olid suures osas enne meie käsutusse tulemist kujundatud. Meie tellisime kontorisse oma soovi järgi mööbli, see on Eesti mööblifirmade toodang.

Kliendile suletud kontoriruumide kujundamisel on kõige olulisem mööbli funktsionaalsus, eelkõige just laudade otstarbekas paigutus ruumis ja kappide vajalik arv.

Funktsionaalsuse kõrval tuleb kindlasti silmas pidada ka ruumide esteetilisust, seda eriti kliendisaalis. Meie firma kliendiruum on kujundatud koostöös aktsiaseltsiga Wris.

Kasutasime uute ruumide kujundamisel Tiit Jürna abi, kellega olime teinud koostööd messibokside kujundamisel. Funktsionaalsuse koha pealt oleksin ise osanud ruumi paika panna. Tean, missugused tööruumid olema peavad. Professionaal aga annab nõu asjades, mille peale ise ei tulegi. Mööbli paikapanemisel andis Jürna taustlahenduse. Suurem roll oli tal valguse ja varju ning värvivaliku lahendamisel. Seni olen olnud sisearhitektide kasutamise suhtes skeptiline. Mitte, et ma kade oleksin, vaid olen arvanud, et sellest pole abi. Vastupidi minu eelnevatele arvamustele sain seekord positiivse tõuke.

Töökeskkond peab olema funktsionaalne, seda oskab paika panna spetsialist. Sisekujundus on ala, mida enam ei peaks ise tegema. Jäägu see spetsialistide pärusmaaks. Sisearhitektile andsime ette firma struktuuri, ruumi ruutmeetrite arvu, mööbli tellisime kodumaise. Ülejäänu osas olid ruumikujundaja Pille Lausmäel vabad käed. Funktsionaalsusega samaväärne on büroo esteetilisus. Sisearhitekt on loonud ehitusfirmale vastava miljöö. Pole ju pank ja ehitusfirma sisekujunduse poolest võrreldavad. Pille Lausmäega oleme varemgi koostööd teinud, mistõttu on tekkinud usaldus.

Hetkel kuum