2. oktoober 1996 kell 22:00

Mobiilside ei odavne enne sajandivahetust

Eestis piirab mobiilside arengut aastani 2001 kestev ebavõrdne konkurents turul, ütles Radiolinja Eesti direktor Eero Kukkola eile pressikonverentsil.

Eestis on Eesti Telefonil monopoolne ainuõigus vahendada välismaa- ja kaugekõnesid kuni aastani 2001, mistõttu on piiratud ka Radiolinja Eesti tegevus, ütles Eero Kukkola. Tema sõnul saab mobiilside hindade suurest langusest Eestis rääkida alles sajandivahetusel.

Vaba konkurents telefonside alal tõi Soome Euroopa odavaimad kõnetariifid nii mobiilside, kaugekõnede, kui ka rahvusvaheliste kõnede puhul. Prognoosi kohaselt kasutab aasta lõpul mobiiltelefoni iga kolmas soomlane, juba täna on Soomes 1,3 miljonit mobiilsideklienti.

Euroopa Liidus vabaneb konkurents telefonside alal 1998. a lõpuks samadel tingimustel, kui see juhtus Soomes 1994. a. Kukkola sõnul käivad Euroopa Liidu eksperdid praegu Soomes uurimas, kuidas vaba konkurents telefonside alal töötab. ÄP

Hetkel kuum