23. oktoober 1996 kell 22:00

ASA Kindlustuse turuosa suureneb

ASA turuosa oli juuni lõpus 16,8%, septembri lõpus juba 18,6% kõigist turult kogutud preemiatest. Turuliidri Eesti Kindlustuse tütarfirma Eesti Varakindlustuse turuosa on poolaasta tulemustega võrreldes langenud 0,2% võrra -- 21-lt 20,8-le.

Turuosa on kaheksast suuremast kindlustusseltsist langenud lisaks Eesti Kindlustusele ka Salval, Leksil ja Polaris-Varal, kuid seda vaid mõne kümnendiku protsendi võrra. Üheksa kuu kogutud preemiaid iseloomustab stabiliseerumine, kui ASA turuosa kasv välja arvata.

Kindlustusseltside keskmine kahjusus (hüvitiste suhe kogutud preemiatesse) on peaagu kõigil kindlustusseltsidel ühtlane ja suuri kahjusid juhtunud pole.

Ettevõtete vara kindlustamise turuliider on Polaris-Vara, kelle kogutud preemiate maht ettevõtete kindlustusest oli 27,3 mln krooni. Bico on kogunud 24,5 mln, Seesam 22,1 mln ja ASA neljandana 21,2 mln krooni. ASA on ka ettevõtete kindlustuses tõusnud varasemalt kuuendalt-seitsmendalt positsioonilt kõrgemale.

Elukindlustusturu kogumaht üheksa kuuga oli 44,9 mln krooni, hüvitisi maksid seitse tegutsevat elukindlustusseltsi kokku 13,5 mln kr.

Elukindlustuse turuliider Eesti Kindlustus kogus üheksa kuuga 25,8 mln krooni preemiaid ja maksis 12,3 mln krooni hüvitisi, olles elukindlustusseltsidest suurima kahjususega.

Hetkel kuum