• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ASA Kindlustuse turuosa suureneb

  ASA turuosa oli juuni lõpus 16,8%, septembri lõpus juba 18,6% kõigist turult kogutud preemiatest. Turuliidri Eesti Kindlustuse tütarfirma Eesti Varakindlustuse turuosa on poolaasta tulemustega võrreldes langenud 0,2% võrra -- 21-lt 20,8-le.
  Turuosa on kaheksast suuremast kindlustusseltsist langenud lisaks Eesti Kindlustusele ka Salval, Leksil ja Polaris-Varal, kuid seda vaid mõne kümnendiku protsendi võrra. Üheksa kuu kogutud preemiaid iseloomustab stabiliseerumine, kui ASA turuosa kasv välja arvata.
  Kindlustusseltside keskmine kahjusus (hüvitiste suhe kogutud preemiatesse) on peaagu kõigil kindlustusseltsidel ühtlane ja suuri kahjusid juhtunud pole.
  Ettevõtete vara kindlustamise turuliider on Polaris-Vara, kelle kogutud preemiate maht ettevõtete kindlustusest oli 27,3 mln krooni. Bico on kogunud 24,5 mln, Seesam 22,1 mln ja ASA neljandana 21,2 mln krooni. ASA on ka ettevõtete kindlustuses tõusnud varasemalt kuuendalt-seitsmendalt positsioonilt kõrgemale.
  Elukindlustusturu kogumaht üheksa kuuga oli 44,9 mln krooni, hüvitisi maksid seitse tegutsevat elukindlustusseltsi kokku 13,5 mln kr.
  Elukindlustuse turuliider Eesti Kindlustus kogus üheksa kuuga 25,8 mln krooni preemiaid ja maksis 12,3 mln krooni hüvitisi, olles elukindlustusseltsidest suurima kahjususega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Abiks investorile: kuidas hinnata iduettevõtet?
Iduettevõtte väärtuse määramisel pole traditsioonilised tulu-, turu- või netovara meetodid sobilikud, eri arengufaasides tuleb kasutada eri lähenemist, kirjutab PwC tehingute nõustamise juhtivkonsultant Kristjan Jalakas.
Iduettevõtte väärtuse määramisel pole traditsioonilised tulu-, turu- või netovara meetodid sobilikud, eri arengufaasides tuleb kasutada eri lähenemist, kirjutab PwC tehingute nõustamise juhtivkonsultant Kristjan Jalakas.
Usinalt aktsiaid müünud ELMO Rendi juht lahkub juhatusest
ELMO Rendi tegevjuhi kohalt ja juhatusest taandub Julia Nekrassova, uueks juhatuse liikmeks saab Allan Leppikson, kes on seni vastutanud ettevõtte sõidukipargi töös hoidmise eest, teatas ettevõte börsiteate vahendusel.
ELMO Rendi tegevjuhi kohalt ja juhatusest taandub Julia Nekrassova, uueks juhatuse liikmeks saab Allan Leppikson, kes on seni vastutanud ettevõtte sõidukipargi töös hoidmise eest, teatas ettevõte börsiteate vahendusel.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Eestis populaarne auto põrus USA rahulolu-uuringus
Vaid 29 protsenti Toyota C-HRi omanikest Ameerikas ostaksid sama mudeli uuesti, selgub mõjuka tarbijaväljaande Consumer Reports küsitlusest.
Vaid 29 protsenti Toyota C-HRi omanikest Ameerikas ostaksid sama mudeli uuesti, selgub mõjuka tarbijaväljaande Consumer Reports küsitlusest.