30. oktoober 1996 kell 22:00

Perspektiiviga ehitatud büroo

«Ruumid olid õudsed,» kommenteerib sisearhitekt Signe Stokas tüüpilist nõukogudeaegset kontorit, kus on järjestikuste kabinettidega kitsas koridor ja ei ühtegi sirget seina. «Plats löödi puhtaks,» meenutab tööde algust ASi Leksel Elektrimaterjalid juhataja Aldo Kotli. Uutele seintele lisaks pandi uued põrandad. Vanad valatud põrandad lõhuti, asemele pandi puitlaastplaatpõrandad, mis on laserloodi abil 2mm täpsusega paigaldatud. Stokase sõnul on taolisele põrandale hiljem lihtne panna ükskõik millist põrandakatet. Lekseli büroos on maas vaipkatted, millest märkimisväärseim on populaarsust koguv ja kiidusõnu pälvinud koridorivaip Flotex. «Boss ei hoidnud käiguteede pealt kokku,» kiidab ruumikujundaja firma juhti. Värvilahendust hinnates leiab Stokas, et see võinuks olla julgem. Esimeses eskiisvariandis olnud tugev sinine koridorisein on praegu lihtsalt sinakas. Mööbel on Thulemast, vaheseinad valmistas Nõmme Puusepp, valgustid ja turvasüsteemid on oma firma müügiartikkel, olles ühtlasi näidisena eksponeeritud.

Büroo on elektriküttel. «Panime elektrikütte, et mitte maksta ei tea mille eest,» selgitab Kotli. «Elekter on täpselt mõõdetav.» Uus on ka ventilatsioonisüsteem, mis katusel oleva soojusvaheti kaudu annab tagasi soojusest 85% ja säästab küttele kuluvast elektrist 30%. Kotli sõnul on avar büroo perspektiiviga ehitatud. 11 töökohale lisaks võib kohe vaevata luua veel neli töökohta.

Hetkel kuum