• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Perspektiiviga ehitatud büroo

  «Ruumid olid õudsed,» kommenteerib sisearhitekt Signe Stokas tüüpilist nõukogudeaegset kontorit, kus on järjestikuste kabinettidega kitsas koridor ja ei ühtegi sirget seina. «Plats löödi puhtaks,» meenutab tööde algust ASi Leksel Elektrimaterjalid juhataja Aldo Kotli. Uutele seintele lisaks pandi uued põrandad. Vanad valatud põrandad lõhuti, asemele pandi puitlaastplaatpõrandad, mis on laserloodi abil 2mm täpsusega paigaldatud. Stokase sõnul on taolisele põrandale hiljem lihtne panna ükskõik millist põrandakatet. Lekseli büroos on maas vaipkatted, millest märkimisväärseim on populaarsust koguv ja kiidusõnu pälvinud koridorivaip Flotex. «Boss ei hoidnud käiguteede pealt kokku,» kiidab ruumikujundaja firma juhti. Värvilahendust hinnates leiab Stokas, et see võinuks olla julgem. Esimeses eskiisvariandis olnud tugev sinine koridorisein on praegu lihtsalt sinakas. Mööbel on Thulemast, vaheseinad valmistas Nõmme Puusepp, valgustid ja turvasüsteemid on oma firma müügiartikkel, olles ühtlasi näidisena eksponeeritud.
  Büroo on elektriküttel. «Panime elektrikütte, et mitte maksta ei tea mille eest,» selgitab Kotli. «Elekter on täpselt mõõdetav.» Uus on ka ventilatsioonisüsteem, mis katusel oleva soojusvaheti kaudu annab tagasi soojusest 85% ja säästab küttele kuluvast elektrist 30%. Kotli sõnul on avar büroo perspektiiviga ehitatud. 11 töökohale lisaks võib kohe vaevata luua veel neli töökohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Investori kogemus: kriisiks valmistumisel võib kaotada palju rohkem
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Raadiohommikus: ärikinnisvara trendidest ja IT-sektori tööjõuprobleemidest
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
Suure plaaniga VKG juht ei näe miljarditehases riiklikku tähtsust
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.