• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pangaaktsiatega kaubeldi elavalt

  Esmaspäeval, 18. novembril, olid börsisüsteemis kaubeldavatest aktsiatest investorite tähelepanu keskmes pangaaktsiad. Börsi põhinimekirjas noteeritava 5 panga aktsiatega tehti eile 69 tehingut kogukäibega 8 029 986,9 kr, moodustades börsisüsteemi kogukäibest veidi rohkem kui 75%.
  Börsil noteeritud väärtpaberitest olid napilt (3:2) ülekaalus tõusjad, viie väärtpaberi sulgemishind ei muutunud. Reede õhtuga võrreldes tõusis kõige rohkem Ühispanga aktsia sulgemishind (+ 0,93%), suurim langeja oli Tallinna Panga aktsia (-1,25%). Käibelt edestasid teisi Forekspanga (2,25 mln kr), Hoiupanga (2,21 mln kr) ja Hansapanga (2,05 mln kr) aktsia.
  Börsi vabaturul olid selges ülekaalus tõusvad väärtpaberid, langes vaid Kalevi aktsia hind -- -0,85%, 580,5 kroonile. Suurimad tõusjad olid Estiko (+1,56%) ja Norma (+1,27%).
  Börsivälisel turul tehti esmakordne ja hästi suuremahuline tehing ASi Pärnu Piim aktsiaga. Tehingus vahetas omanikku 33,3% ettevõtte aktsiapakist, väärtusega 15 001 000,0 kr. Tehingu tagamaadest võis täpsemalt lugeda eilsest Äripäevast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.