• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  WTO annab eelise Eestile

  Pallumi sõnul sai Eesti delegatsioon Singapuris WTO ministrite konverentsil võimaluse suhelda otsustajatega, kellest sõltub Eesti vastuvõtmine WTO liikmeks, ütles Pallum. Välisministeeriumi asekantsleri Priit Kolbre sõnul ühineb Eesti WTOga kõigi eelduste kohaselt 1997. aasta jooksul.
  Pallumi sõnul parandab vastuvõtmine WTOsse Eesti ettevõtjate positsioone 128 WTO liikmesmaaga kauplemisel. «Näiteks tõstis Tai tollimaksu Eesti piimapulbri sisseveole, kuna Eesti pole veel WTO liige,» märkis Pallum. Tema sõnul soovib ka Eesti kaubanduspartner Venemaa ühineda WTOga. Kui Eesti ja Venemaa on mõlemad WTO liikmed, kaob Venemaal võimalus kehtestada Eesti toodete suhtes kõrgemad tollitariifid, lisas ta.
  Internetis aadressil http://www.wto96.org leiduva info põhjal võeti WTO ministrite konverentsil vastu otsus kaotada aastaks 2000 infotehnoloogiatoodangu tollitariifid. Konverentsi üldine suunitlus oli kaubanduse globaalne liberaliseerimine.
  Elektroonikaettevõtte AS Elcoteq tegevdirektor Ilmar Petersen ütles, et tollitariifide kaotamine muudab infotehnoloogiatoodete tootmise Eestis perspektiivikamaks. Pallumi sõnul oli infotehnoloogiatoodetelt tollitariifide kaotamise kokkulepe tõsine läbimurre WTO töös, kuna Genfis olid eri riikide esindajad selles küsimuses eriarvamusel.
  Pallumi sõnul võtab Eesti WTOga ühinemisel omale terve rea kohustusi, mis hakkavad mõjutama tulevikus Eesti ettevõtlust. Kersti Alt majandusministeeriumi välismajanduse osakonnast ütles, et mõned WTOga liitumisega kaasnevad kohustused on juba teada, ent neid pole veel jõutud eesti keelde tõlkida.
  Pallumi sõnul on WTOga liitumises kõige tähtsamad osalised majandusministeerium, põllumajandusministeerium ja välisministeerium. Majandusministeerium tegeleb läbirääkimistel teenuste valdkonnaga ja põllumajandusministeerium kureerib põllumajandusega seotud küsimusi.
  Pallum ütles, et põllumajandusministeeriumi taotletavad sajaprotsendilised impordi tollilagede tariifid pole Eesti liitumist WTOga edasi lükanud, küll on selliste tollilagede nõudmist olnud raske seletada teiste riikide esindajatele.
  «Põllumajanduse imporditollide selliste tariifilagede nõudmine on põhjendatud, kuna Eestit ümbritsev keskkond on protektsionistlik ja Eesti ei saa talle antud tingimustest loobuda,» märkis Pallum.
  Pallum ütles, et peale Eesti on WTOga liitumisel edusamme teinud Läti, Armeenia ja Hiina delegatsioonid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.