6. veebruar 1997 kell 22:00

BMW 5-seeria saab uue universaalkere

Märtsis värskendab Saksamaa luksusautode tootja BMW oma 5-seeria mudelivalikut uuendatud universaalkerega (eelmine variant oli tootmises alates 1992. aastast). Lisaks juba 1995. aasta lõpust toodetavatele 5-seeria uue põlvkonna sedaanversioonidele 520i, 523i, 528i, 535i, 540i ja 525tds lähevad tootmisse 528i touring ja 525tds touring, vastavalt 193- ja 143hj võimsusega. Lähimas tulevikus lisanduvad veel kaks touring'ut -- 520i ja 523i. Mais läheb tootmisse tippmudel -- kaheksasilindrilise mootoriga varustatud 540i (kõik ülejäänud mudelid on kuuesilindrilised).

Võrreldes eelmise põlvkonna mudelitega on uued autod «kasvanud». Pikkust on lisandunud 85 mm, laiust 49 mm, kõrgust 28 mm. Tänu uute materjalide kasutuselevõtule (näiteks uus alumiiniumsulamist tagasild ja tänu sellele kergem vedrustus) pole see kajastunud auto massis. Enamik uusi mudeleid on eelkäijatest kas kergemad või sama rasked (vaid 540i ja 525tds on eelkäijast 15 kg raskemad).

Standardvarustusse kuulub viiekäiguline käsitsi lülitatav käigukast, kuid tootma hakatakse ka automaatkäigukastiga mudeleid (ka neil autodel kasutatav käigukast on viiekäiguline). Kõigil automaatkäigukastiga mudelitel, välja arvatud 525tds, saab kasutada ka Steptronic-süsteemi, mis lubab kiiret käikude lülitamist sarnaselt sportautodele nõkshaaval.

ABS ja automaatne stabiilsuskontrolli seade ASC+T kuuluvad standardvarustusse (v.a automaatkasti ja diiselmootoriga autodel). Turvavarustusse kuulub kaks traditsioonilist turvapatja, samuti külgturvapadjad ja peagi uudisena ka katusetalas paiknev turvapadi.

Hetkel kuum