25. veebruar 1997 kell 22:00

Toornafta alla 20 dollari barrelist

Dollar langes esmaspäeval järsult ja alustas eile Euroopa turgude avamisel 1,679 DEM/USD (13,43 krooni) tasemelt. Kogu eilse päeva jooksul jäi kauplemine loiuks, sest kõik ootasid USA föderaalreservi juhi A.Greenspani tänast korralist esinemist. USA föderaalreserv suurendas eile oma reserve, ostes kupongvõlakirju kustutamistähtajaga 15. maist 2001 kuni 15. veebruarini 2007. See on juba teine võlakirjade ost viimase kümne päeva jooksul ning USA majandusteadlased oletavad Fed'i pidevat reservide täiendamist lähiajal. Eile õhtul oli dollar 1,676 DEM/USD (13,41 krooni) tasemel.

FIM ja SEK püsivad suhteliselt stabiilsena vastavalt 2,68 ja 1,81 krooni tasemel.

Stockholmi börsil oli eile elav kauplemine ja börsiindeks tõusis uuele rekordtasemele, mis on 2666,60 punkti. Suuremateks tõusjateks olid metsandusettevõtted, tingitud ilmselt kõrgekvaliteedilise paberi hinnatõstmisest USA kompaniide poolt. Elav oli kauplemine ka Helsingi börsil. Hansapanga aktsia tõusis seal 1 marga võrra 71,00 margani (190,30 kroonini).

Esmaspäeval langes toornafta hind viimase 7 kuu madalaimale tasemele, brenti segu aprillilepinguid sõlmiti esmaspäeva õhtul rahvusvahelisel naftabörsil Londonis hinnaga 19,48 dollarit barrelist. Hinnalangus sai alguse Ameerikast, kus küttemasuudi hinnad langesid oluliselt, kuna ilmaennustuste järgi tuleb talve lõpp kontinendi kirdeosas väga pehme. See regioon on maailma suurim küttemasuudi tarbija, mistõttu on piirkonna tarbimisvajadus üks naftahinna määravamatest teguritest.

Hetkel kuum