8. mai 1997 kell 22:00

Lennufirmade protest

Taani valitsuse säästuprogramm, mis näeb ette maksude tõstmisega teenida eelarvesse kuus miljardit Eesti krooni, annaks tugeva hoobi lennufirmadele, ning SAS, Mærsk Air ja Cimber Air on selle vastu protestinud ühise pressiteatega.

Taani vähemusvalitsusse kuuluvad sotsiaaldemokraadid ja radikaalne Venstre jõudis üksmeelele valitsusse mittekuuluvate sotsialistliku rahvapartei ja vasakparteide ühtsusliiduga kuue miljardi Eesti kroonise säästuabinõude suhtes. See näeb ette tõsta uute autode ja suure bensiinitarbimisega autode maksu, bensiinimaksu ning vähendada autode turvaseadmete maksusoodustusi.

Kuid peale autoomanike tabab finantspoliitika karmistamine ka lennufirmasid, kuna suurendatakse samuti Taani siselennuliikluse makse. SASi Taani pressiesindaja Troels Rasmusseni sõnul võib kavandatav maksude tõstmine vähendada SASi reisijate arvu Taani siselennuliinidel kuni 15%. Kuna konkurents on seal juba praegu ülikõva, on hinnal ülisuur tähtsus.

Suure osa tulust kavatseb valitsus suunata otse riigikassasse ning 10% läheb vasakparteide nõudel ühissõidukite liikluse parandamiseks. DI

Hetkel kuum