12. mai 1997 kell 22:00

Kværner kolis Norrast välismaale

«Ehkki kontserni 12liikmeline juhtkond kolis Londonisse, oleme endiselt Norra aktsiaselts ja selleks ka jääme,» kinnitas Kværneri tegevdirektor Trond Andresen. «Londonis oleme lähemal finantsturule ning see on Euroopa ehitustegevuse pealinn. Londonis on meil käsil mitu suurt ehitusprojekti ja kohapeal on hõlpsam tööjõudu värvata,» lisas ta.

1996. a oli tehnoloogia- ja ehitusfirmale Kværner eriline aasta: pärast ühinemist Briti Trafalgar House'iga firma käive peaaegu kahekordistus. Ühtlasi on Kværner maailma suurim avamereehitaja ning Euroopa suurimaid laevatehaste omanikke. Firmale kuuluvad laevatehased Norras, Soomes, Saksamaal, ?otimaal ja Singapuris.

Norra kolmanda firma peakontori riigist väljakolimine tekitas Norras teravat vastukaja, kuid firma sees erilisi reaktsioone ei põhjustanud. Kværner säilitas ka oma Oslo peakontori ning seal peetakse suuremaid nõupidamisi. «Oleme endiselt Norras registreeritud firma,» toonitas Trond Andresen.

Kværner teatas eile, et ta on müünud ära kogu oma osaluse Norra suurimas laevandusfirmas Bergesen ASA. Saadud rahaga tahab ta tagasi maksta laenu, mille ta võttis, kui ta eelmisel aastal ühines Briti firmaga Trafalgar House. DI-REUTER-ETA

Hetkel kuum