• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Siseturu nõuded täitmata

  Euroopa komisjon avaldas sel nädalal uurimuse, kui kaugele on liikmesriigid oma seaduste kohandamisel siseturu nõuetega jõudnud.
  Holland ja Taani, kus ELi siseturu reeglitest on arvesse võetud 99,1%, on pingerea eesotsas. Järgneb Soome, mis täidab 97,7% kõigist nõudmistest sellest hoolimata, et riik on ELis jõudnud olla vähem kui 2,5 aastat. Rootsi on Soomest tagapool, täidetud on 95,9% tingimustest.
  Kõige sagedasemad vajakajäämised esinevad riigihangete valdkonnas. Tegemist on turuga, mille arvele langeb 11,5% ELi SKTst.
  Esimest korda on viimasele kohale jäänud Saksamaa. Saksamaa suurim komistuskivi on riigipoolset toetust reguleerivad seadused. Pingerea avaldamine langes kokku Euroopa komisjoni otsuse teatavaks tegemisega, mille alusel Saksamaa valitsuse poolt pankrotiohus masinatööstusele riikliku toetusena makstud 600 miljonit Saksa marka tuleb tagasi maksta.
  Euroopa siseturg käivitus 1985. a, kaotades piirid kaupade, teenuste, kapitali ja inimeste vaba liikumise ees. Turg peaks täielikult toimima hakkama 1999. a valuutaliidu loomisel. Selleks, et ühisturg oleks täielik, on veel puudu osa reegleid ettevõtlusseaduste, maksude, finantsteenuste ja liikumisvabaduse reguleerimiseks. DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Nafta hind pöördus uuesti langusesse
Nafta hinnad kukuvad täna koos ülejäänud finantsturgudega, sest kahtluse alla on seatud praeguste vaktsiinide efektiivsus omikrontüve vastu, vahendab Reuters.
Nafta hinnad kukuvad täna koos ülejäänud finantsturgudega, sest kahtluse alla on seatud praeguste vaktsiinide efektiivsus omikrontüve vastu, vahendab Reuters.
Elektrilevi tõstab hindu
Riiklik jaotusvõrguettevõte Elektrilevi tõstab alates 1. märtsist 3 protsenti võrgutasu, see tõuseb 3 sendilt kilovatt tunni eest 3,1 sendile (31,4 eurole megavatt-tunni eest).
Riiklik jaotusvõrguettevõte Elektrilevi tõstab alates 1. märtsist 3 protsenti võrgutasu, see tõuseb 3 sendilt kilovatt tunni eest 3,1 sendile (31,4 eurole megavatt-tunni eest).
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.