Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  WWW-test vajab täpsustusi

  Kahetsusväärselt sattus eelmisel nädalal ilmunud www-testi juurde paremusjärjestust näitama nimekiri, mis ühelgi viisil ei kannatanud sidumist juuresolevate testitulemustega. Pealegi ei ole selle jõukatsumise puhul ka niivõrd oluline, kes on esimene ja kes teine (täpne järjestus kippus meil veidi muutuma, sõltuvalt rehkendusmeetoditest) -- pigem tuleks jagada serverid pealinna kiireteks ja aeglasteks ning muu-Eesti serveriteks, nagu ka jutus soovitatud oli. Kuna testi eesmärk oli võrrelda vastupidamist lisakoormusele, võib arvata, et kui ühel päeval hakkab tegelik tarbimine pealinna parimate pakutavate kiirusteni jõudma, on õige aeg lihtsalt serverit võimsamaks ajada. Loodetavasti nii ka tehakse.
  Teine aps oli see, et mõnel puhul ei ole see server, mida me mõõtsime, päris see, kuhu klientide lehekülgi pannakse. Virtuaalses maailmas on oma võimalused, nii et ML Online'i kliendid peaksid näiteks vaatama pigem www.stallion.ee tulemust, sest see on masin, kus nende koduleheküljed asuvad.
  Ja veel õnnestus meil www.astronet.ee asemel mõõdetavate masinate nimekirja panna www.astrodata. ee, mis on küll väga kena www-leht, aga mitte päris see, mida kliendile välja müüakse.
  Tegelikult algasid õgvendamist vajavad vead juba varem. Nimelt arvas siinkirjutaja enesekindlalt, et kui temal on juhtumisi olemas F-Macro, mis ka Word 97 failidega toime tuleb, siis on see artikli ilmumise ajaks ka kõigile kätte saada. Tühjagi! Versioon 2.10 laseb ennast veel mõnda aega oodata. Niikaua võib näiteks proovida AVPd, millest leiab muu hulgas prooviversiooni www.avp.ch alt.
  Eelmise nädala kommentaar tekitas kahte sorti arvamusi. Üks oli see, et ega kallim arvuti veel Futzi faktorit (kasutajate teadmatusest tingitud ajaraisk) vähenda. Teine aga, et korraliku süsteemi ehitamist tuleb tõesti alustada korralikust arvutist.
  Kuigi ma nõustun, et ega kallis arvuti veel kasutajat targemaks tee, olen veendunud, et odava arvuti puhul on märksa suurem tõenäosus millegi tuksu minekuks. Mis segab kasutajat ja annab lisatööd kellelegi, kes peab selle vea kõrvaldama. Arvatavasti vajavad arvuti komponendid rahalist tunnustust selleks, et korralikult töötada.
 • Hetkel kuum
Antropoloog: kus on targa tööstuse targad inimesed?
Tööstuse innovatsioon ei seisa täna tehnoloogilise võimekuse, vaid meeskonna kaasamise taga, kirjutab Rakendusliku Antropoloogia Keskuse üks asutajatest, antropoloog Keiu Telve.
Tööstuse innovatsioon ei seisa täna tehnoloogilise võimekuse, vaid meeskonna kaasamise taga, kirjutab Rakendusliku Antropoloogia Keskuse üks asutajatest, antropoloog Keiu Telve.
Tootjahinnad kahanesid kuuga pisut
Tööstusettevõtete küsitud hinnad on nii sise- kui välisturgudel püsinud ühetaolisel tasemel juba kaheksa kuud, ka impordihinnad on langenud, selgub statistikaameti andmetest.
Tööstusettevõtete küsitud hinnad on nii sise- kui välisturgudel püsinud ühetaolisel tasemel juba kaheksa kuud, ka impordihinnad on langenud, selgub statistikaameti andmetest.
Swedbank: Linas Agro tulemused jätsid ootused kaugele selja taha
Swedbanki kasumiprognoos osutus Linas Agro tulemuste valgel liiga tagasihoidlikuks, kirjutab aktsiaanalüütik Kaimo Aljas panga blogis ja tõstab aktsia hinnasihi 1,8 euroni.
Swedbanki kasumiprognoos osutus Linas Agro tulemuste valgel liiga tagasihoidlikuks, kirjutab aktsiaanalüütik Kaimo Aljas panga blogis ja tõstab aktsia hinnasihi 1,8 euroni.
Reaalajas börsiinfo
See, mis on kohalikule turistile tavapärane, paneb välismaalase rahakotiraudu avama
Kuigi loodust on eestlaste ümber igapäevaselt väga palju, on kohalike huvi oma looduses pakutavate turismiteenuste vastu üha kahanev, rääkis Nature Tours Estonia matkajuht Kristina Traks saates „Turismitund“.
Kuigi loodust on eestlaste ümber igapäevaselt väga palju, on kohalike huvi oma looduses pakutavate turismiteenuste vastu üha kahanev, rääkis Nature Tours Estonia matkajuht Kristina Traks saates „Turismitund“.
Emotsionaalne esinemine Gaselli Kongressil: et maal äri ajada, pead olema lihtsalt hea inimene
Ääremaal ettevõtjana tegutsedes on kõige olulisem, et juht oleks hea inimene, ütles Võrumaal Metsavenna Turismitalu asutanud Meelis Mõttus, nõustudes juhtimispsühholoog Mare Porkiga.
Ääremaal ettevõtjana tegutsedes on kõige olulisem, et juht oleks hea inimene, ütles Võrumaal Metsavenna Turismitalu asutanud Meelis Mõttus, nõustudes juhtimispsühholoog Mare Porkiga.
Äripäev Ukrainas: eestlased viivad sinna tööstusi ja tahavad osaleda riigi ülesehitamises
Eelmine kord olid põgenikud, kes liikusid püsivalt ühest kohast teise, nüüd on näha, et emad lastega tulevad Poolast Kiievisse oma meeste juurde, rääkis Ukrainas viibiv Äripäeva ajakirjanik Indrek Lepik.
Eelmine kord olid põgenikud, kes liikusid püsivalt ühest kohast teise, nüüd on näha, et emad lastega tulevad Poolast Kiievisse oma meeste juurde, rääkis Ukrainas viibiv Äripäeva ajakirjanik Indrek Lepik.
Raadiohommikus: näpunäited, kuidas võita investori süda (ja raha)
Äripäeva raadio teisipäevane hommik toob kuulajateni nõuandeid, kuidas pääseda ligi investori rahakotile, aga ka Eesti šokolaadimeistri edusammud Aasias ja Venemaa-Hiina suhete viimase seisu.
Äripäeva raadio teisipäevane hommik toob kuulajateni nõuandeid, kuidas pääseda ligi investori rahakotile, aga ka Eesti šokolaadimeistri edusammud Aasias ja Venemaa-Hiina suhete viimase seisu.
Nädala lood. Krüptoidu vangerdas luksuskinnisvaraga, pangapaanika ning uus firma tahab börsile
Äripäeva lugejad huvitusid sel nädalal enim euriborist, pangapaanikast ning kinnisvaraga vangerdanud krüptoidust Change.
Äripäeva lugejad huvitusid sel nädalal enim euriborist, pangapaanikast ning kinnisvaraga vangerdanud krüptoidust Change.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.