Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  WWW-test vajab täpsustusi

  Kahetsusväärselt sattus eelmisel nädalal ilmunud www-testi juurde paremusjärjestust näitama nimekiri, mis ühelgi viisil ei kannatanud sidumist juuresolevate testitulemustega. Pealegi ei ole selle jõukatsumise puhul ka niivõrd oluline, kes on esimene ja kes teine (täpne järjestus kippus meil veidi muutuma, sõltuvalt rehkendusmeetoditest) -- pigem tuleks jagada serverid pealinna kiireteks ja aeglasteks ning muu-Eesti serveriteks, nagu ka jutus soovitatud oli. Kuna testi eesmärk oli võrrelda vastupidamist lisakoormusele, võib arvata, et kui ühel päeval hakkab tegelik tarbimine pealinna parimate pakutavate kiirusteni jõudma, on õige aeg lihtsalt serverit võimsamaks ajada. Loodetavasti nii ka tehakse.
  Teine aps oli see, et mõnel puhul ei ole see server, mida me mõõtsime, päris see, kuhu klientide lehekülgi pannakse. Virtuaalses maailmas on oma võimalused, nii et ML Online'i kliendid peaksid näiteks vaatama pigem www.stallion.ee tulemust, sest see on masin, kus nende koduleheküljed asuvad.
  Ja veel õnnestus meil www.astronet.ee asemel mõõdetavate masinate nimekirja panna www.astrodata. ee, mis on küll väga kena www-leht, aga mitte päris see, mida kliendile välja müüakse.
  Tegelikult algasid õgvendamist vajavad vead juba varem. Nimelt arvas siinkirjutaja enesekindlalt, et kui temal on juhtumisi olemas F-Macro, mis ka Word 97 failidega toime tuleb, siis on see artikli ilmumise ajaks ka kõigile kätte saada. Tühjagi! Versioon 2.10 laseb ennast veel mõnda aega oodata. Niikaua võib näiteks proovida AVPd, millest leiab muu hulgas prooviversiooni www.avp.ch alt.
  Eelmise nädala kommentaar tekitas kahte sorti arvamusi. Üks oli see, et ega kallim arvuti veel Futzi faktorit (kasutajate teadmatusest tingitud ajaraisk) vähenda. Teine aga, et korraliku süsteemi ehitamist tuleb tõesti alustada korralikust arvutist.
  Kuigi ma nõustun, et ega kallis arvuti veel kasutajat targemaks tee, olen veendunud, et odava arvuti puhul on märksa suurem tõenäosus millegi tuksu minekuks. Mis segab kasutajat ja annab lisatööd kellelegi, kes peab selle vea kõrvaldama. Arvatavasti vajavad arvuti komponendid rahalist tunnustust selleks, et korralikult töötada.
 • Hetkel kuum
Tööstusjuht: ärme imetle jätkusuutlikkuse probleemi, teeme sellest konkurentsieelise
Jätkusuutlikkusest on arenenud justkui ümberjutustamise äri, kus igaüks räägib nii, nagu tema sellest aru saab. Jätkusuutlikust tegevusest peaks aga saama konkurentsieelis, mitte takistuste rada ja majanduslik viletsus, kirjutab ettevõtja ja Neulari juht Ilo Rannu Äripäeva teemaveebis Tööstusuudised.
Jätkusuutlikkusest on arenenud justkui ümberjutustamise äri, kus igaüks räägib nii, nagu tema sellest aru saab. Jätkusuutlikust tegevusest peaks aga saama konkurentsieelis, mitte takistuste rada ja majanduslik viletsus, kirjutab ettevõtja ja Neulari juht Ilo Rannu Äripäeva teemaveebis Tööstusuudised.
USA aktsiad alustasid uut nädalat rekordite lähedal
Kõik kolm peamist USA aktsiaindeksit – Nasdaqi liitindeks, Dow Jonesi tööstuskeskmine indeks ja S&P 500 indeks – sulgus esmaspäeval rekordkõrgete tasemete läheduses.
Kõik kolm peamist USA aktsiaindeksit – Nasdaqi liitindeks, Dow Jonesi tööstuskeskmine indeks ja S&P 500 indeks – sulgus esmaspäeval rekordkõrgete tasemete läheduses.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Aastaaruande esitamine saab olla lihtne ehk rakendus, mis muudab mikroettevõtjate elu
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Kunman asus juhtima oma suures kahjumis joogiveefirmat
Pudelivee tootja Haage Joogid langes eelmisel aastal 1,9 miljoni euro suurusesse miinusesse ning firma juhatusse jäi vaid selle ainus omanik Vello Kunman.
Pudelivee tootja Haage Joogid langes eelmisel aastal 1,9 miljoni euro suurusesse miinusesse ning firma juhatusse jäi vaid selle ainus omanik Vello Kunman.
Modera juht: elektriautobuumil on pidurid peal
Hoolimata rohepöördest on elektriautode nõudlus oodatust madalam ning Euroopa regulaatorid on hiinlaste lõksus, kirjutab automüügi tarkvaraettevõtte Modera tegevjuht Raido Toonekurg.
Hoolimata rohepöördest on elektriautode nõudlus oodatust madalam ning Euroopa regulaatorid on hiinlaste lõksus, kirjutab automüügi tarkvaraettevõtte Modera tegevjuht Raido Toonekurg.
Modera juht: elektriautobuumil on pidurid peal
Hoolimata rohepöördest on elektriautode nõudlus oodatust madalam ning Euroopa regulaatorid on hiinlaste lõksus, kirjutab automüügi tarkvaraettevõtte Modera tegevjuht Raido Toonekurg.
Hoolimata rohepöördest on elektriautode nõudlus oodatust madalam ning Euroopa regulaatorid on hiinlaste lõksus, kirjutab automüügi tarkvaraettevõtte Modera tegevjuht Raido Toonekurg.
Google paneb Soome datakeskusesse veel ühe miljardi
Veebigigant Google laiendab Soomes asuvat veebikeskust, Haminasse tuleb juurde sadakond töökohta ja investeeringu suurus jääb miljardi euro ringi.
Veebigigant Google laiendab Soomes asuvat veebikeskust, Haminasse tuleb juurde sadakond töökohta ja investeeringu suurus jääb miljardi euro ringi.
241 miljonit eurot: kaitsefondist saab osa üheksa Eestiga seotud projekti
Euroopa Liidu kaitsevaldkonna teadus- ja arendusprojektide konkursil sai rahastuse üheksa Eesti osalusega rahvusvahelist projekti, mida toetatakse Euroopa Kaitsefondist kokku 241 miljoni euro eest, teatas kaitseministeerium.
Euroopa Liidu kaitsevaldkonna teadus- ja arendusprojektide konkursil sai rahastuse üheksa Eesti osalusega rahvusvahelist projekti, mida toetatakse Euroopa Kaitsefondist kokku 241 miljoni euro eest, teatas kaitseministeerium.