• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nõrk PR ja Internet

  Tuntud arvutifirma Dell müüb arvuteid Interneti vahendusel 1 miljoni dollari eest päevas. Eestis on üks Delli arvutite müüjaid Poniard, kes reklaamib neid nii paber- kui ka elektroonilises kataloogis Max & Modem. Poniardi juhatuse esimehe Ivo Suursoo sõnul jääb Interneti-kaubanduse osatähtsus nende käibes alla 5 protsendi.
  Ühelt poolt on põhjus, miks Max & Modem müügikanalina hästi ei toimi omanike vähene aktiivsus -- kataloogis on napp info, pole pilte jne. Tellimusi saab küll elektrooniliselt edastada, aga kauba eest tasuda võrgu kaudu ei saa. Teisalt ei ole eestlane veel suur Interneti sõber.
  Tarkvara, mis muudab Internetis toimetamise üha kiiremaks ja rahatehingud turvalisemaks, areneb kiiresti. Internet kui globaalne võrk on ülemaailmne, ometi õnnestub ühes maailmanurgas päevaga miljoneid liigutada, teisel pool ei jõuta aastagagi nii kaugele.
  Hiljuti toimus Bonnis Euroopa ministrite konverents «Globaalsed infovõrgud», mille eesmärk oli kindlaks määrata infoühiskonda kujundav koostöö Euroopas. Euroopa pelgab maha jääda Ameerikast. Eesti peaks pelgama Euroopas mahajäämist. Euroopa leppis midagi kokku, aga Eesti? ETA pressiteade ütleb, et Bonnis vastuvõetud deklaratsioon näeb ette laialdast infoühiskonda kujundavat koostööd elektroonse majanduse, kaubanduse, Interneti jt valdkondade edendamisel. Sellise NLKP kongressi kokkuvõtte sarnase pressiteate vastukajana istus päev hiljem Eesti delegatsioon pressikonverentsil ilma pressita ja nii ei tea ettevõtja, kes kauplema peaks, ega klient, kes ostma peaks, ega pankur, kes arveldama peaks, ega ajakirjanik, kes valgustama peaks, kas infoühiskonda kujundav koostöö aitab Poniardil Dellile järgi jõuda või mitte.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tervishoiuettevõtte juht: võib-olla oleme me osalised uue ajastu tekkes
Praegused aktuaalsed teemad keerlevad väärtuspõhiste arutelude ümber. Võimalik, et tekkimas on uus ajastu, kirjutab tervishoiuettevõtte Roche Eesti tegevjuht Kadri Mägi-Lehtsi vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Praegused aktuaalsed teemad keerlevad väärtuspõhiste arutelude ümber. Võimalik, et tekkimas on uus ajastu, kirjutab tervishoiuettevõtte Roche Eesti tegevjuht Kadri Mägi-Lehtsi vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA aktsiaturud jätkasid langust
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
Selgus Eesti parim juht
Äsja kuulutati Pärnu juhtimiskonverentsil välja tiitli „Parim juht 2022“ võitja. Selle pälvis LHV Grupi juht Madis Toomsalu.
Äsja kuulutati Pärnu juhtimiskonverentsil välja tiitli „Parim juht 2022“ võitja. Selle pälvis LHV Grupi juht Madis Toomsalu.
Tootjahinnad on aastaga tõusnud kolmandiku võrra
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Kodulaenude intressid langesid, Euroopa keskmiseni pikk tee minna
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.