22. juuli 1997 kell 22:00

Tallinna börsi suurtõus sai läbi

Tallinna väärtpaberibörsi peadpööritav tõus peatus teisipäeval, kui investorid asusid kiirelt teenitud kasumeid Hoiu- ja Hansapangas välja võtma. Hansapank langes 2,59% ja Hoiupank 1,85% ning tõenäoliselt võib langus jätkuda ka järgnevatel päevadel.

Turuliidrite langus ei seganud aga Ühispanga ja Tallinna Panga kiiret tõusu (kumbki ligi 4%). Seni varjus püsinud pankade suurtõus oli tingitud nende aktsiate suhtelisest odavusest võrreldes liidritega, Ühispanga puhul mängis olulist rolli ka massiivne välisinvestorite ostunõudlus, mis tegi Ühispangast eilse käibeliidri 54,6 miljoni krooniga.

Vähem, alla 2%, tõusid veel farmaatsiatehas ja Norma. Suur osa tootmisettevõtteid langes, sealhulgas Rakvere lihakombinaat, kaubamaja, Klementi ja Pennu.

Eilsest lisandus börsile ka neli uut ettevõtet, millest Viru Rand vabaturul ja Merko lisanimekirjas ka korralikud miljonikäibed kirja said. Merko tõusis üleeilse keskdepoo keskmise hinnaga võrreldes 4,4%.

Hetkel kuum