• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valitsus ja ametiühingute keskliit ei jõudnud otsuseni

  «Üldiselt leiame, et riigitöötajate palgaastmestikku tuleb lühendada ning esimese astme palk tuleb tõsta vähemalt 1800 kroonini,» rääkis ametiühingute keskliidu pressisekretär Tõnu Vare. Ametiühingute keskliit soovib samuti suurendada põhipalga osa palkades ning tõsta teistest rohkem politsei-, sotsiaal- ja päästeameti töötajate palgamäärasid.
  See oli esimene kord, kui valitsusdelegatsioon kohtus ametiühingute keskliiduga kahepoolsetel läbirääkimistel. Eelnevatel aastatel on keskliit pidanud läbirääkimisi koos teenistujate ametiliitude organisatsiooniga (TALO), sel aastal aga ei soovi TALO enam ametiühingute keskliiduga koostööd teha.
  «Ka valitsus tahab läbirääkimisi mõlemaga koos pidada, aga kuna TALOga on juba mõnda aega läbirääkimisi peetud, siis ei saa neid lihtsalt ametiühingute keskliiduga kokku panna,» märkis valitsusdelegatsiooni liige Taavi Männamaa.
  Männamaa sõnul on mõlema liidu soovide rahuldamisega tõsiseid probleeme. Liidud soovivad palgavahendite suurendamist, kuid valitsus on teinud põhimõttelise otsuse palgakulu riigiasutustes mitte suurendada.
  «Tõsi küll, keskliit jätab võimaluse rääkida ka koondamistest, TALO aga mitte,» lisas Männamaa.
  Männamaa arvates saab ametiühingute keskliidu soovitud palgamäära tõsta kahel teel: lisatasude osakaalu vähendamisega palgas ja koondamisega. Esimene neist sisuliselt töötajate sissetulekut ei muudaks.
  Ametiühingute keskliidu pressisekretäri Tõnu Vare sõnul poleks aga keskliit tõenäoliselt nõus TALO poolt oma liikmetele soovitud 14% palgatõusuga, juhul kui valitsus annab selle teiste riigitöötajate arvelt. «Keskliidul, tõsi küll, selle kohta ametlik seisukoht puudub,» lisas Vare.
  EAKL kohtub valitsusdelegatsiooniga taas 20. augustil arutamaks läbirääkimiste reglementi. Samuti loodab ametiühingute keskliit osaleda 25. augustil läbirääkimistel TALO ja valitsusdelegatsiooni vahel. Sotsiaalministeeriumi pressinõuniku Marika Tuusi sõnul aga tulevad need läbirääkimised vaid TALOga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Irja Lutsari kogemus - kuidas juhtida, kui sulle soovitakse surma?
Teadusnõukoja endine juht Irja Lutsar rääkis intervjuus, kuidas juhtida, kui sinu otsustega ei olda nõus ja sulle soovitakse halba. Lutsar rääkis, mida ta täna teeks juhina teisiti ning mida Eesti ühiskonnana peaks hädasti pandeemia-aastate kogemusega tegema.
Teadusnõukoja endine juht Irja Lutsar rääkis intervjuus, kuidas juhtida, kui sinu otsustega ei olda nõus ja sulle soovitakse halba. Lutsar rääkis, mida ta täna teeks juhina teisiti ning mida Eesti ühiskonnana peaks hädasti pandeemia-aastate kogemusega tegema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.