• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jäätisetootjate kuum suvi

  Tallinna Külmhoone ASi juhatuse liikme Margus Puusti sõnul kasvas ettevõtte müük tänu palavatele ilmadele keskmiselt 75--80% võrreldes mullu sama perioodiga. Näiteks juulis toodeti ning müüdi kokku 414 tonni jäätist, eelmise aasta juulis oli kogus 230 tonni. «Mida ei ole piisavalt suudetud toota, on vahvlitops, siin on võimsus olnud piiratud,» lausus Puust. «Järgmisel aastal oleme targemad ning toodame ühe vahetuse asemel terve talve jäätist lattu kahes vahetuses.»
  Hea käibe tõttu on külmhoone suurendanud ka oma kasumiprognoosi kuuelt miljonilt kaheksale. «Kaheksa miljonit saadakse kindlasti täis,» ütles Puust.
  ASi Balbiino juhataja Aarne Solvak nentis, et pikk suvi on nende majandusnäitajatele küll hästi mõjunud, ometigi ollakse prognoositud käibest maas rohkem kui kaks korda. «Meie häda on olnud vist selles, et oleme väga palju oodanud,» lausus ta.
  Kui aasta alguses prognoosis AS Balbiino 1997. aasta netokäibeks üle 40 miljoni krooni, siis esimese poolaastaga saavutati käibeks 6,5 miljonit ning ilmselt jääb kogukäive alla 20 miljoni krooni, lisas Solvak. «Selle aasta lõpetame tõenäoliselt kahjumiga, märkis ta. «Ilmselt on kitsaskoht turustuses.»
  Võrreldes külmhoone 414tonnise müügiga juulis müüs Balbiino samas ajavahemikus jäätist ligi 200 tonni ehk poole vähem.
  Tänu headele majandustulemustele plaanib Tallinna Külmhoone AS järgmise aasta juuniks ehitada senisele territooriumile uue, 70 miljonit krooni maksva jäätisetehase. Margus Puusti sõnul on uus tehas vajalik eeskätt seetõttu, et uusi seadmeid ei ole mõtet vanadesse ruumidesse paigaldada. Praegu käib konkurss tehase projekteerijate vahel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Nafta hind pöördus uuesti langusesse
Nafta hinnad kukuvad täna koos ülejäänud finantsturgudega, sest kahtluse alla on seatud praeguste vaktsiinide efektiivsus omikrontüve vastu, vahendab Reuters.
Nafta hinnad kukuvad täna koos ülejäänud finantsturgudega, sest kahtluse alla on seatud praeguste vaktsiinide efektiivsus omikrontüve vastu, vahendab Reuters.
Laevnikud: LNG on mööduv nähtus ja vesinikul pole tulevikku
Veeldatud maagaasil (LNG) pole fossiilse päritolu tõttu laevanduses tulevikku, aga vesinikku merel kasutada ka ei saa, tõdevad Eesti suurte laevafirmade juhid.
Veeldatud maagaasil (LNG) pole fossiilse päritolu tõttu laevanduses tulevikku, aga vesinikku merel kasutada ka ei saa, tõdevad Eesti suurte laevafirmade juhid.
Edukas Eesti alustab juubelihooaega, peaauhinnaks 10 000 eurot
Täna algab Äripäeva arvamuskülgedel 10. arvamuskonkurss Edukas Eesti, mille võitjat ootab kevadel 10 000eurone peaauhind.
Täna algab Äripäeva arvamuskülgedel 10. arvamuskonkurss Edukas Eesti, mille võitjat ootab kevadel 10 000eurone peaauhind.