2. september 1997 kell 22:00

Jäätisetootjate kuum suvi

Tallinna Külmhoone ASi juhatuse liikme Margus Puusti sõnul kasvas ettevõtte müük tänu palavatele ilmadele keskmiselt 75--80% võrreldes mullu sama perioodiga. Näiteks juulis toodeti ning müüdi kokku 414 tonni jäätist, eelmise aasta juulis oli kogus 230 tonni. «Mida ei ole piisavalt suudetud toota, on vahvlitops, siin on võimsus olnud piiratud,» lausus Puust. «Järgmisel aastal oleme targemad ning toodame ühe vahetuse asemel terve talve jäätist lattu kahes vahetuses.»

Hea käibe tõttu on külmhoone suurendanud ka oma kasumiprognoosi kuuelt miljonilt kaheksale. «Kaheksa miljonit saadakse kindlasti täis,» ütles Puust.

ASi Balbiino juhataja Aarne Solvak nentis, et pikk suvi on nende majandusnäitajatele küll hästi mõjunud, ometigi ollakse prognoositud käibest maas rohkem kui kaks korda. «Meie häda on olnud vist selles, et oleme väga palju oodanud,» lausus ta.

Kui aasta alguses prognoosis AS Balbiino 1997. aasta netokäibeks üle 40 miljoni krooni, siis esimese poolaastaga saavutati käibeks 6,5 miljonit ning ilmselt jääb kogukäive alla 20 miljoni krooni, lisas Solvak. «Selle aasta lõpetame tõenäoliselt kahjumiga, märkis ta. «Ilmselt on kitsaskoht turustuses.»

Võrreldes külmhoone 414tonnise müügiga juulis müüs Balbiino samas ajavahemikus jäätist ligi 200 tonni ehk poole vähem.

Tänu headele majandustulemustele plaanib Tallinna Külmhoone AS järgmise aasta juuniks ehitada senisele territooriumile uue, 70 miljonit krooni maksva jäätisetehase. Margus Puusti sõnul on uus tehas vajalik eeskätt seetõttu, et uusi seadmeid ei ole mõtet vanadesse ruumidesse paigaldada. Praegu käib konkurss tehase projekteerijate vahel.

Hetkel kuum