3. september 1997 kell 22:00

Termofaksid väikefirmadele

Termofaksi ostetakse endiselt palju sellepärast, et see on kõige odavam. Suurematesse firmadesse on kasulik siiski juba mitu korda kallim tavapaberifaks osta.

Termofaks on esialgu küll hea ja odav osta, kuid tema ülalpidamine läheb hiljem kallimaks. Eriti kui selgub, et terve hulk fakse on vaja säilitada, kuid nad hakkavad termopaberilt aja jooksul ära kaduma. Arhiivi jaoks termopaber ei kõlba -- ta tuhmub ja läheb aja jooksul kollaseks. Seega lisanduvad arhiiveerimisel veel ka paljundamiskulud. Väikefirmale on aga üks mitmefunktsionaalne termofaks sobiv investeering. Tavaliselt on tal juures ka telefon ja automaatvastaja, faksi saatmisel pole aga vahet, kas tegemist on odavama termopaberifaksi või kallima tavapaberifaksiga. Mõlemad on suutelised edastama minimaalselt 16, paremad aga kuni 64 halltooni.

Oluline on faksi ostmisel ka veaparandusfunktsiooni toetus. Sideliinid pole kunagi nii head, et kõik saadetu vigadeta kohale jõuaks. Veaparandusega väheneb kahtlus, kas faks ikka tervenisti kohale jõudis või saab vastuvõtja lugeda poolikuid ridu. Faksi ostes tuleks hinnata ka seda, kuidas fakse tahetakse laiali saata -- kas grupile korraga või ükshaaval. Kui on vaja levitada hinnakirju, teateid või reklaammaterjale, peaks faks sisaldama ka grupivalimise funktsiooni. Välismaaga tihedalt suhtlevate firmade ja miks mitte ka Eesti-siseste kaugekõnede puhul peab faks lubama ka ajalist saatmist. Kui saatmisega pole kiire, saab näiteks faksi kohale toimetada sel ajal, kui kehtib soodustariif või kui liinid on vähem koormatud.

Hetkel kuum