7. september 1997 kell 22:00

Enn Pant läks Hansateesse tagasi

Hansatee tegevjuht Enn Pant lausus, et lahkus ASi Eesti Merelaevandus juhatuse esimehe kohalt vabatahtlikult. Tegelikkuses oli ju Eesti Merelaevanduse koha pealt tegu üleminekuperioodiga, lausus ta.

Kahe koha peal ei saa ju kaua istuda, ütles Pant. Pant oli pärast ASi ESCO Holding võitu Eesti Merelaevanduse erastamiskonkursil paar kuud Hansatee tegevjuht ja Eesti Merelaevanduse juhatuse esimees.

Oma otsust põhjendas ta sellega, et Hansatees on tal rohkem võimalusi ise tegutseda. Ta lisas, et on selles firmas ise juba koos meeskonnaga midagi ka ära teinud, peale selle ei soovinud ta enda sõnul petta investoreid, kes Hansateed raskel hetkel usaldasid.

Enn Pant ütles, et mingeid teisi põhjusi tema lahkumise taga ei ole.

Vahetult enne Eesti Merelaevanduse erastamisotsuse tegemist juunis Äripäevas avaldatud reklaamis põhjendas Enn Pant oma kandidatuuri Merelaevanduse juhi kohale kogemustega Hoiupangas, rahandusministeeriumi kantslerina Tallinna Sadama ja Merelaevanduse nõukogus ning Hansatee juhina. Pant lubas teha Eesti Merelaevandusest Eesti edukaima börsiettevõtte.

Sellest nädalast on Hansatees tagasi ka Pandi poolt Merelaevandusse kaasa võetud inimesed. Tegemist oli üleminekumeeskonnaga, kuhu kuulusid peale Hansatee inimeste ka Merelaevanduse enda spetsialistid, kes oma tööd jätkavad, lisas Pant. Me aitasime lihtsalt firmast ülevaadet saada, nentis Pant.

Saneerimisgruppi kuulusid Hansateest peale Enn Pandi veel arendusdirektor Ingrid Preeks, turundusdirektor Viljar Jaamu ja finantsdirektor Sergei Debel.

Hetkel kuum