• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA majanduses inflatsiooniilmingud

  Dollari kurss tõusis reedel jeeni suhtes ja liikus taas üle 120 USD/JPY taseme pärast prognoositust nõrgema majanduskasvu ilmnemist Jaapanis. Jaapani majanduse langus, mis on tingitud peamiselt eraisikute tarbimise vähenemisest, sotsiaalkulutuste suurenemisest ning kasvavast ebakindlusest tuleviku majanduse suhtes, oli suurim alates 1974. aasta naftakriisist tingitud langusest. Jaapani rahandusminister Hiroshi Mitsuzuka avaldas lootust, et juhtivate tööstusriikide (G7) rahandusministrite kohtumisel ei avaldata talle survet. Avaldus oli ilmselt ka kõrvaltähendusega -- vihje selle kohta, et Jaapani valitsus ei rakenda meetmeid riigi nõrga majanduse elavdamiseks.
  Püsima jääb küsimus, kuidas reageerib kujunenud situatsioonile Washington, sest sel nädalal avaldatavad augusti väliskaubandusnäitajad peaksid viitama Jaapani kaubandusülejäägi järjekordsele järsule kasvule. Mõnede analüütikute hinnangul on USA tolerantsi piiriks kurss 125 USD/JPY. Samas ollakse ka arvamusel, et Ühendriikidel on piisavalt võimalusi dollarit alla rääkida: möödunud nädalal tehti seda kaks korda.
  Saksa marga suhtes alustas dollar nädala viimast päeva 1,7816 DEMi ehk 14,25 krooni tasemelt. Nagu juba mitmendat päeva järjest, ei olnud aga USD-l siiski kindlat suunda, dollar liikus 1,782 ja 1,784 marga vahel.
  Õhtul avaldatud USA tootjahinnaindeksi tõus 0,5% võrra -- esimene tõus alates möödunud aasta detsembrist -- näitab aga inflatsiooniohu kerkimist. See viis marga kursi veidi üles ja reede õhtul oli dollari kurss umbes 1,786 marka ehk 14,29 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Twitteri aktsionäride koosolek võib lõppeda pauguga
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.