• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA majanduses inflatsiooniilmingud

  Dollari kurss tõusis reedel jeeni suhtes ja liikus taas üle 120 USD/JPY taseme pärast prognoositust nõrgema majanduskasvu ilmnemist Jaapanis. Jaapani majanduse langus, mis on tingitud peamiselt eraisikute tarbimise vähenemisest, sotsiaalkulutuste suurenemisest ning kasvavast ebakindlusest tuleviku majanduse suhtes, oli suurim alates 1974. aasta naftakriisist tingitud langusest. Jaapani rahandusminister Hiroshi Mitsuzuka avaldas lootust, et juhtivate tööstusriikide (G7) rahandusministrite kohtumisel ei avaldata talle survet. Avaldus oli ilmselt ka kõrvaltähendusega -- vihje selle kohta, et Jaapani valitsus ei rakenda meetmeid riigi nõrga majanduse elavdamiseks.
  Püsima jääb küsimus, kuidas reageerib kujunenud situatsioonile Washington, sest sel nädalal avaldatavad augusti väliskaubandusnäitajad peaksid viitama Jaapani kaubandusülejäägi järjekordsele järsule kasvule. Mõnede analüütikute hinnangul on USA tolerantsi piiriks kurss 125 USD/JPY. Samas ollakse ka arvamusel, et Ühendriikidel on piisavalt võimalusi dollarit alla rääkida: möödunud nädalal tehti seda kaks korda.
  Saksa marga suhtes alustas dollar nädala viimast päeva 1,7816 DEMi ehk 14,25 krooni tasemelt. Nagu juba mitmendat päeva järjest, ei olnud aga USD-l siiski kindlat suunda, dollar liikus 1,782 ja 1,784 marga vahel.
  Õhtul avaldatud USA tootjahinnaindeksi tõus 0,5% võrra -- esimene tõus alates möödunud aasta detsembrist -- näitab aga inflatsiooniohu kerkimist. See viis marga kursi veidi üles ja reede õhtul oli dollari kurss umbes 1,786 marka ehk 14,29 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.