• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rongitransport autost odavam

  - autojuhil: viisaga pass, juhiluba, sõidumeerik või autojuhi kontrollraamat
  - autol: veoluba, auto registreerimistunnistus, kindlustus
  koormal: TIR-vihik, tollidokumendid
  - Veokite lubatud suurimad mõõtmed
  kõrgus 3,8 meetrit; laius 2,5 meetrit; pikkus: poolhaagisega autorong 20 meetrit, täishaagisega autorong: ühe haagisega 20 meetrit, kahe haagisega 24 meetrit; teljekoormus 10 tonni; täismass 38 tonni
  - Veokite sõidupiirang
  üle 3,5tonnise kandejõuga veoautodel on keelatud liiklemine Sadovaja ringteel ja sellega piiratud alal tööpäeviti 8.00st--19.00ni.
  - Tasulised load
  Venemaa teeluba: 250 dollarit
  sõitmine üle 3,5tonnise kandejõuga veokiga Sadovaja ringteel ja sellega piiratud alal ühekordne luba: 215 dollarit
  aastane luba: 710 dollarit
  - Raskekaaluliste koormate lubade hinnad:
  täismass 40 tonni: 4425 rubla/km
  täismass 42,5 tonni: 15 390 rubla/km
  täismass 45 tonni: 20 600 rubla/km
  Raskekaaluveoste erilube saab osta Eesti rahvusvaheliste autovedajate assotsiatsioonist. Loa saab kätte ligikaudu nädalaga.
  - Muutused TIRi kasutamises
  Alates septembrist tuleb kaubaveol Venemaale kirjutada TIR-märkmikusse ka ettevõtte registreerimisnumber. Registreerimisnumber peab olema TIR-märkmiku kaanel ja märkmiku lehtedel, kuhu kirjutatakse firma aadress. Ilma registreerimisnumbrita TIR-märkmikuga autodel võetakse kaup piiril üksikasjalikuks kontrolliks maha.
  - Muutused kaupade Venemaale sisse- ja väljaveo korras
  Alates septembrist muutus kaupade Venemaale impordi ja ekspordi kord. Täiustatud on tollideklaratsioonide täitmise korda, kaupade sisseveol nõutakse hulgaliselt lisadokumente ja sertifikaate. Lisainformatsiooni saab ERAAst.
  - Tea oma partnerite tausta
  Veose tellijal on soovitav teada oma Venemaa partnerite tausta. Kui Venemaa tollil tekib kahtlus, et kauba saaja tahab kõrvale hiilida maksude tasumisest suunatakse veok koos koormaga «t?ornaja krjazi», mis on kahtlusaluste autode terminaal. Sellega kaasneb veose tellijale vältimatu kulude kasv.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.